Prima pagină Despre noi Cadru Legal Accesarea serviciului Activități și funcții Echipa Rapoarte Contact
Centrul de Consiliere şi Sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte este un serviciu de asistenţă socială ce oferă sprijin familiilor vulnerabile aflate în risc de dezintegrare şi monoparentale şi familiilor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială cu venituri reduse şi se implică în identificarea, evaluarea şi soluţionarea problemelor sociale cu care se confruntă beneficiarii. În toate demersurile sale, personalul serviciului social acţionează în interesul beneficiarului.
De aceste servicii beneficiază adulţii şi familiile acestora care au domiciliul sau reşedinţa în parohiile din cuprinsul Protopopiatului Călăraşi şi este interzis refuzul înscrierii acestora pe criterii discriminatorii bazate pe: rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, boală cronică necontagioasă, infectarea HIV, ori apartenenţa la o categorie defavorizată.
Centrul de Consiliere şi Sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte:
Descrierea procedurii operaţionale:
Generalităţi:
Documente utilizate
Procedura de accesare a serviciului precizează, după caz: actele necesare, instrumentele de lucru, criteriile de eligibilitate ale benficiarilor, decizia de accesare a serviciului, modalitatea de încheiere a contractului de furnizare şi modelul acestuia.
Beneficiarii serviciilor sociale acordate de Centrul de Consiliere şi Sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte sunt:
Admiterea beneficiarului se realizează prin cererea directă a acestuia sau prin transmiterea/referirea de la alte servicii comunitare.
Cererea sau, după caz, Fișa de semnalare a cazului, se va depune la sediul serviciului social din Călărași, str. Pompieri, nr. 26, jud. Călărași, unde va fi înregistrată în Registrul de evidență a solicitanților.
Personalul serviciului social înregistrează beneficiarii într-un registru de evidenţă a beneficiarilor în care menţionează: numele şi prenumele beneficiarului, data naşterii, seria şi numărul cărţii de identitate, adresa de domiciliu/rezidenţă, data şi ora la care a fost accesat serviciul (sau s-a efectuat intervenţia/s-a acordat măsura de sprijin), activitatea desfăşurată sau tipul de intervenţie/de suport acordat, semnătura beneficiarului.
După înregistrare, un profesionist din cadrul serviciului social, realizează evaluarea inițială a solicitantului, completând ulterior Fișa de evaluare inițială.
În cazul aprobării cererii, se va emite o dispoziție de admitere, semnată de către coordonatorul serviciului social.
În cazul în care se constată că serviciile oferite nu răspund nevoilor solicitantului, acesta este orientat către servicii corespunzătoare nevoilor sale.
În cazul respingerii cererii, se va comunica acest lucru în scris, persoanei care a formulat cererea, indicându-se motivele respingerii.
Dispoziţia de oferire de servicii sau răspunsul de respingere a cererii, vor fi comunicate solicitantului în termen de 5 zile de la data emiterii sale.
În baza dispoziţiei de admitere, coordonatorul serviciului social, va încheia cu solicitantul un contract de furnizare a serviciilor sociale care se vor acorda acestuia.
Modelul contractului de furnizare a serviciilor sociale este cel aprobat prin Ordinul nr. 73/01.03.2005 al ministerului Muncii, Familie şi Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Serviciile de consiliere și informare pot fi furnizate pe loc şi fără evaluarea nevoilor persoanei, în funcţie de tipul de intervenţie. În aceste situații este suficientă înregistrarea persoanelor în Registrul de evidenţă cu menționarea acestui aspect.
În Registrul de evidenţă al beneficiarilor sunt trecute: datele de identificare, data naşterii, seria şi nr. C.I., adresa.
Pentru beneficiarii cu care s-au încheiat contracte de furnizare de servicii sociale, personalul serviciului întocmeşte un Registru separat de evidenţă a beneficiarilor în care menţionează: numele şi prenumele beneficiarului, vârsta acestuia, numărul contractului de furnizare servicii şi data încheierii acestuia.
Toate instrumentele de lucru, cât şi modelul contractului de furnizare servicii, criteriile de eligibilitate precizate în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, se află la sediul serviciului social.
Fiecare dosar al fiecărui beneficiar conţine Fişa beneficiarului, unde sunt trecute: datele de identificare, locul şi data naşterii, seria şi nr. C.I., CNP, activitatea/sprijinul acordat, data şi ora, precum şi semnătura personalului şi beneficiarului.
Intrați în legătură cu noi!
Municipiul Călăraşi, Str. Pompieri, nr. 40, judeţul Călăraşi
0751 156 161