Agenda Ierarhului

AGENDA


PREASFINȚITULUI PĂRINTE VINCENȚIU,

EPISCOPUL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR

ANUL 2022

IANUARIE

Sâmbătă, 1 ianuarieTăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) – a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi. 

Duminică, 2 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 3 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 4 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 5 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit pe slujitorii Catedralei Episcopale cu botezul şi a binecuvântat şi stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii și birourile Centrului Eparhial, Reşedinţa Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina şi Centrul Social.

Joi, 6 ianuarieBotezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Aghiasmei Mari; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a mers în procesiune alături de soborul de preoţi şi diaconi, autorităţi locale şi judeţene şi mulţime de credincioşi, până pe malul Dunării, în Parcul Central al Municipiului Călăraşi; a aruncat în apă crucea şi a binecuvântat pe cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat în apă pentru a o recupera; a săvârșit „Botezul cailor”, parada frumoaselor exemplare, bucurând participanții, maturi și copii, prezenți la acest eveniment.

Vineri, 7 ianuarieSoborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 8 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 9 ianuarie – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 10 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 11 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 12 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 13 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 14 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 15 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 16 ianuarie –a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ierarh Spiridon din Țăndărei, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a cercetat lucrările de restaurare ce se desfășoară la parohia Sfinții Voievozi din Țăndărei, monument istoric.

Luni, 17 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 18 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 19 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 20 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 21 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 22 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 23 ianuarie – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Mircea Vodă  din Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 24 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 25 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 26 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 27 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 28 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 29 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 30 ianuarieSfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur – a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură  la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 31 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

FEBRUARIE

Marți, 1 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, slujba Privegherii pentru praznicul Întâmpinării Domnului.

Miercuri, 2 februarieÎntâmpinarea Domnului – a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe preacucernicul părinte arhidiacon Marius – Gabriel Purcărea, consilier eparhial, pe seama Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului din Slobozia; a acordat prin hirotesie, rangul de Iconom – Stavrofor preacucernicului părinte, nou hirotonit, Marius – Gabriel Purcărea, consilier eparhial, cu dreptul de a purta Crucea Sloboziei și rangul de Iconom cu dreptul de a purta brâu roșu și bederniță, preacucernicului părinte Cristian Necula de la parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Oltenița, Protopopiatul Oltenița;  la sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 28 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a primit hirotonia întru arhiereu; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a mulţumit părinţilor slujitori pentru prezenţa la acest moment aniversar, împlinirea a 28 de ani de la consacrarea episcopală şi pentru bucuria comuniunii în slujire; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Joi, 3 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 4 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 5 februarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 6 februarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 7 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 8 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 9 februarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 10 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 11 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 12 februarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 13 februarie – a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe teologul Gheorghe Dănuță, urmând să fie hirotonit preot pe seama parohiei Ciocănești – Sârbi, din cadrul Protopopiatului Călărași; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie,  a săvârșit Sfânta Taină a Botezului pentru pruncul Teodor Andrei.

Luni, 14 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 15 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 16 februarie – a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, cu ocazia deschiderii lucrărilor Adunării Naționale Bisericești; a participat la şedinţa în plen a Adunării Naţionale Bisericeşti.

Joi, 17 februarie – a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Vineri, 18 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 19 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 20 februarie – a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe tânărul  teologul Stoian Constantin Cristian, urmând să fie hirotonit preot pe seama parohiei Rași, cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, Protopopiatul Lehliu, Județul Ialomița, iar părintele diacon Gheorghe Dănuță, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Ciocănești – Sârbi din cadrul Protopopiatului Călărași, județul Călărași; a acordat prin hirotesie rangul de iconom preacucernicilor preoți: Laurențiu Marian Dobre, preot IV la parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași, Dumitru Caracaș, paroh al parohiei Cunești, Protopopiatul Călărași, Mișu Oprică Gabriel Spiroiu, paroh al parohiei Bogata, Protopopiatul Călărași și Vasile Petre, paroh al parohiei Vlad Țepeș, Protopopiatul Călărași; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 21 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 22 februarie – a prezidat ultima ședință a Consiliului Eparhial din această legislatură; a participat la slujba Te Deum-ului săvârşită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat ultima ședință de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, din această legislatură.

Miercuri, 23 februarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 24 februarie – a prezidat ședința membrilor Adunării Generale a C.A.R., de pe lângă Episcopia Sloboziei și Călărașilor, evidențiind importanța socială a Casei de Ajutor Reciproc, necesitatea ca un număr cât mai mare dintre ostenitorii Episcopiei noastre, clerici și mireni să se bucure de beneficiile oferite de statutul de membru al acestei instituții.

Vineri, 25 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 26 februariePomenirea morţilor – Moşii de iarnăa săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul înbiserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 27 februarie – a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Lehliu – Gară cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Stoian Constantin Cristian,  pe seama parohiei Rași, cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, Protopopiatul Lehliu, județul Ialomița; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a îndemnat toți credincioșii să înceapă Postul Mare cu o faptă bună, alegând să ajute familiile de refugiați ucraineni, venite în țara noastră din cauza conflictului militar din Ucraina; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 28 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

MARTIE

Marți, 1 martie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 2 martie – a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Joi, 3 martie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 4 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 5 martie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 6 martie – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Schimbarea la Față – Amara II,  din Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat, prin hirotesie, rangul de sachelar, cu dreptul de a purta brâu albastru pc pr. Șerban Florin Buturugă, preot II la parohia Schimbarea la Față – Amara II,  din Protopopiatul Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 7 martieÎnceputul Postului Sfintelor Paştia săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Marți, 8 martie –  a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Miercuri, 9 martie – a participat la prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 10 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara a săvârșit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură și a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Vineri, 11 martie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 12 martie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 13 martie – Duminica Ortodoxiei – a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 14 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 15 martie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 16 martie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 17 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Vineri, 18 martie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 19 martie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 20 martie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 21 martie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 22 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 23 martie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 24 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Vineri, 25 martieBuna Vestire – a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, cu prilejul hramului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică, după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai mănăstirii; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 26 martie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 27 martie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 28 martieVineri, 1 aprilie – perioadă de retragere și rugăciune.

APRILIE

Luni, 28 martieVineri, 1 aprilie – perioadă de retragere și rugăciune.

Sâmbătă, 2 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 3 aprilie – a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică, după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 4 aprilie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 5 aprilie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 6 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie a hirotesit întru duhovnic șase preoți nou hirotoniți, care au promovat examenul de duhovnicie și le-a vorbit acestora despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici, față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a oferit bursele lunare elevilor merituoși ai Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, precum și pentru cinci studenți teologi, foști elevi ai Seminarului; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Joi, 7 aprilie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Vineri, 8 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Acatistului Bunei Vestiri; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 9 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 10 aprilie – a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași, înconjurat de un  sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe tânărul teolog Gabriel Stan, pe seama parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din localitatea Ștefan Vodă, Protopopiatul Călărași; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică, după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; după Sfânta Liturghie, a prezentat ceea de a doua ediție a monografiei  Mănăstirii Radu Negru din Călărași; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 11 aprilie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 12 aprilie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 13 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 14 aprilie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Vineri, 15 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 16 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 17 aprilieDuminica Floriilor – a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena –  Volna, din Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit preot  pe părintele diacon Gabriel Stan, care își va desfășura misiunea preoțească la parohia Sfântul Ierarh Nicolae din localitatea Ștefan Vodă, Protopopiatului Călărași și diacon pe tânărul teolog George Aurelian Boșneag, urmând să păstorească ca preot pe seama parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva din localitatea Frumușani, Protopopiatul Oltenița; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a sfinţit crenguțele de salcie, care mai apoi au fost împărțite credincioşilor; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 18 aprilie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 19 aprilie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 20 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 21 aprilieSfânta și Marea Joi – a săvârşit slujba Deniei celor 12 Evanghelii la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioșii prezenți.

Vineri, 22 aprilie Sfânta și Marea Vineri –  a săvârşit slujba Deniei Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, după înconjurarea bisericii, în procesiune cu Sfântul Epitaf, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 23 aprilieSfânta și Marea Sâmbătă – a primit la biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial delegația condusă de pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial, care a întâmpinat la aeroportul din Otopeni Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim și care a fost adusă și în Eparhia Sloboziei și Călărașilor.

Duminică, 24 aprilieÎnvierea Domnului – la miezul nopţii a săvârşit la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia Slujba Învierii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a oferit tuturor credincioșilor Sfânta Lumină; a slujit Sfânta Liturghie în Catedrală şi a ţinut cuvânt de învăţătură despre Învierea Domnului; la ora 11:30 a săvârşit Slujba Vecerniei, numită şi „A doua Înviere” la Catedrala Episcopală, împreună cu ppcc pr. consilieri eparhiali; a ţinut cuvânt de învăţătură; la sfârşitul slujbei, a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 25 aprilie – a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica Sfânta Mare Muceniţă Anastasia – Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul George Aurelian Boșneag, pe seama parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva din localitatea Frumușani, Protopopiatul Oltenița, și diacon pe domnul Mihnea Cristian Necula, care va sluji ca preot la parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Ciocănești Mărgineni, Protopopiatul Călărași; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului primar Marius Grigore Dulce pentru lucrarea jertfelnică depusă în comunitățile parohiale din Municipiul Călărași; a binecuvântat credincioşii prezenţi şi  le-a oferit Pastorala şi o Felicitare la Praznicul Învierii Domnului.

Marți, 26 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 27 aprilie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 28 aprilie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 29 aprilieIzvorul Tămăduirii – a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile Sfinţii Voievozi şi Izvorul Tămăduirii din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Mihnea Cristian Necula, pe seama parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Ciocănești Mărgineni, Protopopiatul Călărași; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după oficierea Sfintei Liturghii, a sfinţit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 30 aprilie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

MAI

Duminică, 1 mai – a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de  preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică;   după Sfânta Liturghie  a săvârșit Sfânta Taină a Botezului, pentru pruncul Eric Ștefan Tănase; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 2 mai – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 3 mai – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 4 mai – a participat la Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 5 mai – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Vineri, 6 mai – a participat la Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial;

Sâmbătă, 7 mai – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 8 mai – a slujit sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești – Vlașca, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, alături de alți 4 ierarhi din țară și din străinătate, cu ocazia hramului mănăstirii.

Luni, 9 mai – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 10 mai – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 11 mai – a participat la Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba de sfințire a Raclei pentru moaștele Sfântului Cuvios Irodion, Starețul de la Lainici, care va fi așezată în biserica parohială din orașul          Lehliu – Gară; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 12 mai – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Amara.

Vineri, 13 mai – a participat la Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 14 mai – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 15 mai – a săvârșit înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Lehliu – Gară, marcând un eveniment istoric prin aducerea raclei cu moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, la împlinirea a 7 ani de la resfințirea bisericii parohiale; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică și a vorbit despre Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici, care devine ocrotitor al întregii comunități parohiale din Lehliu – Gară prin primirea sfintelor moaște și așezarea lor în baldachinul special amenajat în biserică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 16 mai – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 17 mai  – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 18 mai – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 19 mai – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a cercetat Cantina Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Vineri, 20 mai  – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara, a participat în Reședința Patriarhală, la lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Sâmbătă, 21 maiSfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Volna, din municipiul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai sfântului lăcaș; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Duminică, 22 mai – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 23 mai – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 24 mai – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 25 mai – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 26 mai – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Amara.

Vineri, 27 mai – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial;

Sâmbătă, 28 mai – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 29 mai – a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfânta Treime din municipiul Urziceni, Protopopiatul Urziceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe tânărul teolog Daniel Pană, care va sluji ca preot la parohia Adormirea Maicii Domnului – Roșiori I, din Protopopiatul Urziceni; a acordat, prin hirotesie, rangul de  Iconom, pc pr. Ciprian Marian Bolborici, preot paroh la parohia Brătia,  Protopopiatul Urziceni, iar pc pr. Ionel Manea, preot paroh la parohia Sintești, Protopopiatul Urziceni, rangul de Sachelar; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 30 mai – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 31 mai – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

IUNIE

Miercuri, 1 iunie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara, a participat în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, la slujba Vecerniei unită cu Litia; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Joi, 2 iunieÎnălţarea Domnului – a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, cu ocazia hramului acesteia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Daniel Pană, pe seama Parohiei Adormirea Maicii Domnului – Roșiori I, din Protopopiatul Urziceni; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori ai Catedralei Episcopale; a binecuvântat credincioșii prezenți; a săvârșit slujba de pomenire a eroilor neamului, la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului, apoi a asistat la ceremonialul depunerilor de coroane și defilarea gărzii militare; după – amiază a participat la vernisajul expoziției naționale de pictură „Înălțarea lui Hristos”, ediția a XV-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia, la Centrul Cultural „Ionel Perlea”, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Vineri, 3 iunie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 4 iunie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 5 iunie – a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mucenic Dasie din Călărași, cu ocazia împlinirii a șapte ani de la târnosirea bisericii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; a cercetat parohia Volna din Călărași, unde vor începe lucrări la altarul de vară.

Luni, 6 iunie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 7 iunie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și la slujba de Te Deum, oficiate cu ocazia ședinței de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor pentru mandatul 2022-2026; a deschis ședința de constituire a acestui for bisericesc de conducere în Aula Centrului Socio – Cultural Episcopul Damaschin, prezentând importanța conlucrării dintre clerici și mireni în Adunarea Eparhială, pentru misiunea Eparhiei noastre, a Protopopiatelor și Parohiilor; după ședința Adunării Eparhiale, a prezidat, în Sala de Consiliu Matei Basarab din Centrul Eparhial,  ședința de constituire a Consiliului Eparhial.

Miercuri, 8 iunie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Joi, 9 iunie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 10 iunie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 11 iuniePomenirea morţilor – Moşii de varăa săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul înbiserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 12 iuniePogorârea Sfântului Duh – a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit Vecernia Plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 13 iunie – a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 14 iunie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.Miercuri, 15 iunie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 16 iunie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 17 iunie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 18 iunie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 19 iunie – a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nifon din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; după sfânta Liturghie, a cercetat parohia Volna din Călărași unde se desfășoară lucrări la altarul de vară amplasat în curtea bisericii.

Luni, 20 iunie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 21 iunie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 22 iunie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 23 iunie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Vineri, 24 iunieNaşterea Sfântului Ioan Botezătorul – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan – Alexe din municipiul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 25 iunie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 26 iunie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 27 iunie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 28 iunie – a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul înbiserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 29 iunieSfinţii Apostoli Petru şi Pavel – a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat distincția Crucea Sloboziei pentru clerici: pc pr. Nicolae Tocileanu de la parohia Colilia, Protopopiatul Slobozia, județul Ialomița; pc pr. Bogdan Malciu de parohia Sfântul Ierarh Nifon din Călărași, Protopopiatul Călărași, județul Călărași și pc pr. Gheorghe Niță de la parohia Fetești Gară II, Protopopiatul Fetești, județul Ialomița; a acordat prin hirotesie, rangul de Iconom – Stavrofor: pc pr. Gheorghe Baciu de la parohia Crivăț, Protopopiatul Oltenița, județul Călărași, pc pr. Traian Alexe de la parohia Grindu, Protopopiatul Urziceni, județul Ialomița și pc pr. Eugen Cristian Grigore de la parohia Coțofanca, Protopopiatul Lehliu, județul Călărași; după Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba de Te Deum cu ocazia împlinirii a 13 ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost întronizat arhiereu peste aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu; Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail a adresat cuvânt de mulțumire Preasfinției Sale, amintind de lucrarea rodnică și părintească din cei 13 ani de păstorire; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică și a mulțumit preoților și credincioșilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-și nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele două județe ale Episcopiei noastre o săvârșesc, va spori înzecit și însutit în anii care vor urma; la final, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Joi, 30 iunie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

IULIE

Vineri, 1 iulie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 2 iulie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 3 iulie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 4 iulie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 5 iulie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 6 iulie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 7 iulie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 8 iulie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 9 iulie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 10 iulie – a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; în cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit rugăciuni speciale pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniștită; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 11 iulie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 12 iulie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Miercuri,  13 iulie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Joi, 14 iulie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative. Vineri, 15 iulie – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie a hirotesit întru duhovnici cinci preoți nou hirotoniți, care au promovat examenul de duhovnicie și le-a vorbit acestora despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate.

Sâmbătă, 16 iulie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; seara a săvârșit slujba Sfintei Taine a Cununiei pentru tinerii Vasile – Alin și Alice – Elena.

Duminică, 17 iulie – a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; în cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit rugăciuni speciale pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniștită; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 18 iulie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 19 iulie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Miercuri,  20 iulie – Sfântul slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul – a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăţileşti – Sudiţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Joi, 21 iulie –  Vineri, 29 iulie –  a cercetat biserici si mănăstiri din țară.

Sâmbătă, 30 iulie – a săvârșit la Catedrala Episcopală  Înălțarea Domnului din Slobozia, slujba  parastasului pentru vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist.

 Duminică, 31 iulie – a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; în cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit rugăciuni speciale pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniștită; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

AUGUST

Luni, 1 august – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 2 august – a slujit în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, slujba înmormântării pentru domnul Vasile Silvian Ciupercă, ctitor de biserici, fost profesor, primar, deputat, și președinte al Consiliului Județean Ialomița; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 3 august – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 4 august – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Vineri, 5 august – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 6 augustSchimbarea la Faţă a Domnului – a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Tăriceni, Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Duminică, 7 august – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Luni, 8 august – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 9 august – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 10 august – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 11 august – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 12 august – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 13 august – a fost oaspetele Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Municipiul Galați, unde a vizitat Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos.

Duminică, 14 august – a participatla Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Luni, 15 augustAdormirea Maicii Domnului – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba parastasului pentru marinarii căzuți la datorie în faţa Monumentului Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea, cu ocazia Zilei Marinei; tot în această zi a sfințit o troiță în curtea Căminului pentru Persoane Vârstnice  Sfântul Antim Ivireanul  din Călărași, cruce ridicată prin strădania domnului Nicolae Dragu, președinte de filială al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Aplicații puse la dispoziție

Toate
Știri
Transmisiuni
Unelte
Cereri și Formulare
Îndrumător
Publicații
Din Arhive
Colinde TV
Colinde TV
Filme
Filme
Știri Seminar și Asociații
Știri Seminar și Asociații
Calendar Ortodox și Citiri Zilnice
Calendar Ortodox și Citiri Zilnice
Pelerini în Eparhie
Pelerini în Eparhie
Știri din Protopopiate
Știri din Protopopiate
Publicații Eparhiale
Publicații Eparhiale
Site-ul nostru, în perioada 2010-2021
Site-ul nostru, în perioada 2010-2021
Site-ul nostru, așa cum era în 02.01.2008
Site-ul nostru, așa cum era în 02.01.2008
Site-ul nostru, așa cum era în 08.03.2005
Site-ul nostru, așa cum era în 08.03.2005
Site-ul nostru, așa cum era în 04.10.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 04.10.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 18.07.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 18.07.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 26.10.2001
Site-ul nostru, așa cum era în 26.10.2001
Cerere Examen Titularizare
Cerere Examen Titularizare
Cerere Binecuvântare Seminar
Cerere Binecuvântare Seminar
Cerere Binecuvântare Facultate
Cerere Binecuvântare Facultate
Cerere Binecuvântare Atestat
Cerere Binecuvântare Atestat
Live Episcopie
Live Episcopie
Live Urziceni
Live Urziceni
Live Mavrogheni
Live Mavrogheni
Calculator
Calculator
Știri Centrul Eparhial
Știri Centrul Eparhial
Știri din Parohii și Mănăstiri
Știri din Parohii și Mănăstiri
Toate știrile din Eparhie, la un loc
Toate știrile din Eparhie, la un loc