Agenda Ierarhului

AGENDA


PREASFINȚITULUI PĂRINTE VINCENȚIU,

EPISCOPUL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR

ANUL 2022

IANUARIE

Sâmbătă, 1 ianuarieTăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) – a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi. 

Duminică, 2 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 3 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 4 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 5 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit pe slujitorii Catedralei Episcopale cu botezul şi a binecuvântat şi stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii și birourile Centrului Eparhial, Reşedinţa Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina şi Centrul Social.

Joi, 6 ianuarieBotezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Aghiasmei Mari; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a mers în procesiune alături de soborul de preoţi şi diaconi, autorităţi locale şi judeţene şi mulţime de credincioşi, până pe malul Dunării, în Parcul Central al Municipiului Călăraşi; a aruncat în apă crucea şi a binecuvântat pe cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat în apă pentru a o recupera; a săvârșit „Botezul cailor”, parada frumoaselor exemplare, bucurând participanții, maturi și copii, prezenți la acest eveniment.

Vineri, 7 ianuarieSoborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 8 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 9 ianuarie – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 10 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 11 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 12 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 13 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 14 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 15 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 16 ianuarie –a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ierarh Spiridon din Țăndărei, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a cercetat lucrările de restaurare ce se desfășoară la parohia Sfinții Voievozi din Țăndărei, monument istoric.

Luni, 17 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 18 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 19 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 20 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 21 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 22 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 23 ianuarie – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Mircea Vodă  din Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 24 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 25 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 26 ianuarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 27 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 28 ianuarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 29 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 30 ianuarieSfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur – a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură  la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 31 ianuarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

FEBRUARIE

Marți, 1 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, slujba Privegherii pentru praznicul Întâmpinării Domnului.

Miercuri, 2 februarieÎntâmpinarea Domnului – a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe preacucernicul părinte arhidiacon Marius – Gabriel Purcărea, consilier eparhial, pe seama Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului din Slobozia; a acordat prin hirotesie, rangul de Iconom – Stavrofor preacucernicului părinte, nou hirotonit, Marius – Gabriel Purcărea, consilier eparhial, cu dreptul de a purta Crucea Sloboziei și rangul de Iconom cu dreptul de a purta brâu roșu și bederniță, preacucernicului părinte Cristian Necula de la parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Oltenița, Protopopiatul Oltenița;  la sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 28 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a primit hirotonia întru arhiereu; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a mulţumit părinţilor slujitori pentru prezenţa la acest moment aniversar, împlinirea a 28 de ani de la consacrarea episcopală şi pentru bucuria comuniunii în slujire; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Joi, 3 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 4 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 5 februarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 6 februarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 7 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 8 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 9 februarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; aprezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 10 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 11 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 12 februarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 13 februarie – a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe teologul Gheorghe Dănuță, urmând să fie hirotonit preot pe seama parohiei Ciocănești – Sârbi, din cadrul Protopopiatului Călărași; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie,  a săvârșit Sfânta Taină a Botezului pentru pruncul Teodor Andrei.

Luni, 14 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 15 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 16 februarie – a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, cu ocazia deschiderii lucrărilor Adunării Naționale Bisericești; a participat la şedinţa în plen a Adunării Naţionale Bisericeşti.

Joi, 17 februarie – a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Vineri, 18 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 19 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 20 februarie – a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe tânărul  teologul Stoian Constantin Cristian, urmând să fie hirotonit preot pe seama parohiei Rași, cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, Protopopiatul Lehliu, Județul Ialomița, iar părintele diacon Gheorghe Dănuță, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Ciocănești – Sârbi din cadrul Protopopiatului Călărași, județul Călărași; a acordat prin hirotesie rangul de iconom preacucernicilor preoți: Laurențiu Marian Dobre, preot IV la parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași, Dumitru Caracaș, paroh al parohiei Cunești, Protopopiatul Călărași, Mișu Oprică Gabriel Spiroiu, paroh al parohiei Bogata, Protopopiatul Călărași și Vasile Petre, paroh al parohiei Vlad Țepeș, Protopopiatul Călărași; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 21 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 22 februarie – a prezidat ultima ședință a Consiliului Eparhial din această legislatură; a participat la slujba Te Deum-ului săvârşită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat ultima ședință de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, din această legislatură.

Miercuri, 23 februarie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 24 februarie – a prezidat ședința membrilor Adunării Generale a C.A.R., de pe lângă Episcopia Sloboziei și Călărașilor, evidențiind importanța socială a Casei de Ajutor Reciproc, necesitatea ca un număr cât mai mare dintre ostenitorii Episcopiei noastre, clerici și mireni să se bucure de beneficiile oferite de statutul de membru al acestei instituții.

Vineri, 25 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 26 februariePomenirea morţilor – Moşii de iarnăa săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul înbiserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 27 februarie – a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Lehliu – Gară cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Stoian Constantin Cristian,  pe seama parohiei Rași, cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, Protopopiatul Lehliu, județul Ialomița; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a îndemnat toți credincioșii să înceapă Postul Mare cu o faptă bună, alegând să ajute familiile de refugiați ucraineni, venite în țara noastră din cauza conflictului militar din Ucraina; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 28 februarie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

MARTIE

Marți, 1 martie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 2 martie – a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Joi, 3 martie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 4 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 5 martie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 6 martie – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Schimbarea la Față – Amara II,  din Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat, prin hirotesie, rangul de sachelar, cu dreptul de a purta brâu albastru pc pr. Șerban Florin Buturugă, preot II la parohia Schimbarea la Față – Amara II,  din Protopopiatul Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 7 martieÎnceputul Postului Sfintelor Paştia săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Marți, 8 martie –  a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Miercuri, 9 martie – a participat la prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 10 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara a săvârșit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură și a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Vineri, 11 martie – a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 12 martie – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 13 martie – Duminica Ortodoxiei – a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 14 martie – a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 15 martie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Aplicații puse la dispoziție

Toate
Știri
Transmisiuni
Unelte
Cereri și Formulare
Îndrumător
Publicații
Din Arhive
Colinde TV
Colinde TV
Filme
Filme
Știri Seminar și Asociații
Știri Seminar și Asociații
Calendar Ortodox și Citiri Zilnice
Calendar Ortodox și Citiri Zilnice
Pelerini în Eparhie
Pelerini în Eparhie
Știri din Protopopiate
Știri din Protopopiate
Publicații Eparhiale
Publicații Eparhiale
Site-ul nostru, în perioada 2010-2021
Site-ul nostru, în perioada 2010-2021
Site-ul nostru, așa cum era în 02.01.2008
Site-ul nostru, așa cum era în 02.01.2008
Site-ul nostru, așa cum era în 08.03.2005
Site-ul nostru, așa cum era în 08.03.2005
Site-ul nostru, așa cum era în 04.10.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 04.10.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 18.07.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 18.07.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 26.10.2001
Site-ul nostru, așa cum era în 26.10.2001
Cerere Examen Titularizare
Cerere Examen Titularizare
Cerere Binecuvântare Seminar
Cerere Binecuvântare Seminar
Cerere Binecuvântare Facultate
Cerere Binecuvântare Facultate
Cerere Binecuvântare Atestat
Cerere Binecuvântare Atestat
Live Episcopie
Live Episcopie
Live Urziceni
Live Urziceni
Live Mavrogheni
Live Mavrogheni
Calculator
Calculator
Știri Centrul Eparhial
Știri Centrul Eparhial
Știri din Parohii și Mănăstiri
Știri din Parohii și Mănăstiri
Toate știrile din Eparhie, la un loc
Toate știrile din Eparhie, la un loc