Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Parohia Mircea Vodă din Călărași

     Duminică, 24 ianuarie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Mircea Vodă – Călărași din Protopopiatul Călărași.

     Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași, preoți și diaconi. 

     Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași, dirijat de părintele Laurențiu Marian Dobre, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

     În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite cereri pentru cei bolnavi, iar la  finalul slujbei Preasfințitul Episcop a citit rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

     Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat grupul de cateheză al parohiei pentru interpretarea pieselor patriotice și religioase de la momentul chinonicului.

     În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică a vindecării orbului din Ierihon, despre puterea credinței acestui om nevăzător, care auzind de minunile Mântuitorului Iisus Hristos a nădăjduit că-L va întâlni și a crezut că va fi vindecat de El.

     După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba de Te Deum pentru a marca ziua de 24 ianuarie, ce amintește în istoria României de Unirea Principatelor Române, anul acesta, împlinindu-se 162 de ani.

     Preasfințitul Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba arhierească.

 

 

     Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Rămânem în legătură
Să începem