Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Ultima ședință administrativă cu părinții protopopi din acest an a avut loc on-line

Miercuri, 25 noiembrie 2020, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a prezidat ședința administrativă cu preacucernicii părinți protopopi din cadrul Eparhiei noastre ce a avut loc în mediul on-line prin platforma de video-conferințe.

În deschiderea ședinței, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrarea jertfelnică a părinților protopopi pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, îndemnându-i spre o sporită implicare în viața comunităților parohiale din Eparhia noastră, chiar și în aceste vremuri vitrege.

Preasfinția Sa a cerut părinților consilieri să prezinte problemele de pe ordinea de zi, printre acestea amintim:

– prezentarea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor;

 

– prezentarea rezultatelor procesului de raportare a activității sociale implementat în Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

 

– raportarea activităților culturale și catehetice organizate la nivelul Protopopiatelor;

 

– respectarea riguroasă a disciplinei financiar contabile la parohii;

 

– câteva recomandări privind promovarea activităților desfășurate în Eparhie.

 

Astfel, s-au adus la cunoștință cele mai recente hotărâri ale Permanenței Consiliului Eparhial pentru eficientizarea activității misionare, sociale, administrative și culturale din parohiile Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Apoi, Preasfințitul Părinte Vincențiu a dat cuvântul părinților protopopi, care au expus, pe rând, problemele parohiilor și ale comunităților parohiale în lucrarea pastorală, misionară, administrativă, socială și culturală.

 

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.