Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Slujire în noul altar de vară al Mănăstirii Radu Negru din Protopopiatul Călărași

      29 august 2021, a zecea Duminică după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași, județul Ialomița.

      Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Nicușor – Silviu Dascălu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași, stareții mănăstirilor învecinate și un ales sobor de preoți și diaconi.

      Înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, Ierarhul a sfințit noul altar de vară al mănăstirii, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de părintele  stareț și generoși binefăcători ai mănăstirii, care au dăruit copia, în mărime naturală,  a icoanei Maicii Domnului – Portărița din Sfântul Munte Athos.

      Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași, dirijat de părintele Laurențiu Marian Dobre, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

      Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

      La momentul chinonicului, Grupul de Cateheză de la parohia Independența a susținut un concert de cântări religioase și pricesne. Acest moment artistic a emoționat credincioșii prezenți, iar Preasfinția Sa a felicitat membrii Grupului de Cateheză, apreciind acest moment frumos.

      În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zilei, despre minunea vindecării copilului lunatic, despre sinergismul divino-uman în lucrarea de mântuire a omului, a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, despre misiunea pe care Dumnezeu i-a hărăzit-o de a fi vestitor al venirii lui Hristos, despre modelul de jertfă și credincioșie pe care Sfântul Ioan ni-l oferă nouă celor de astăzi.

      Tot în cuvântul de învățătură a vorbit despre Icoana Maicii Domnului – Portărița din Sfântul Munte Athos, ce ocrotește de astăzi obștea și mănăstirea Radu Negru

      După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii mănăstirii.

      Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.