Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Slujbă arhierească la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași

      Duminică, 07 februarie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

      Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași, preoți și diaconi. 

      Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași, dirijat de părintele Laurențiu Marian Dobre, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

      În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite cereri pentru cei bolnavi, iar la  finalul slujbei Preasfințitul Episcop a citit rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

      Tot astăzi s-a rostit și ectenia pentru cei adormiți întru pomenirea  fericitului Teoctist Patriarhul, Părintele nostru, la împlinirea a 106 ani de la naștere.

      Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat grupul de cateheză al parohiei pentru interpretarea de cântece religioase de la momentul chinonicului.

      În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbind despre Pilda Talanților, despre privegherea responsabilă și activă la care ne cheamă Mântuitorul, despre mărturisirea creștină pe care suntem chemați să o împlinim. 

      Cu această ocazie, ca semn de mulțumire și binecuvântare, Preasfinția Sa a dăruit „Crucea Sloboziei în grad de Cavaler” domnului Dumitrel Ștefănescu pentru ajutorul jertfelnic oferit acestei parohii. 

      Preasfințitul Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba arhierească.

      Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

      Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Rămânem în legătură
Să începem