Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Sfințirea veșmântului pictural la Parohia Șoldanu

10 octombrie 2021, a XX-a Duminică după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Gheorghe” din localitatea Șoldanu, Protopopiatul Oltenița.

Înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, Ierarhul a sfințit lucrările exterioare și veșmântul pictural al sfântului lăcaș, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de părintele paroh și de autoritățile locale.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Marian Necula, Protopop de Oltenița și un ales sobor de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

Preasfinția Sa a acordat distincții preacucernicilor preoți care s-au implicat jertfelnic în lucrările realizate la Parohia Șoldanu:

– Preacucernicul părinte Dulceață Răzvan Vasile, preot paroh al Parohia Șoldanu, a primit, prin hirotesie, rangul de Iconom Stavrofor;

– Preacucernicul părinte Maldeș Ionuț, preot II de la Parohia Șoldanu, a primit, prin hirotesie, rangul de Iconom.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zilei, punând la inima credincioșilor îndemnul adresat de Mântuitorul tinerilor, la învierea fiului văduvei din Nain: „Tinere, ție îți zic scoală-te!” (Luca: VII, 14).

Tot cu această ocazie, Preasfințitul Părinte a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului primar Iulian Geambașu, pentru implicarea și ajutorarea comunității parohiale ortodoxe din comuna Șoldanu.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Sfânta Liturghie a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro,  prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.