Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Sfințire de pictură în biserica parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din Fetești

          Duminică, 27 iunie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor,  în biserica  parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din Fetești a  fost oficiată slujba de sfințire a picturii după săvârșirea Sfintei Liturghii, de către preacuviosul Arhimandrit Rafail, vicar eparhial.

          La slujbă au participat preacucernicul părinte consilier, Nicușor Silviu Dascălu,  părintele protopop  Marian Pătârlăgeanu, preoți și diaconi.

          Un grup restrâns din Corul Sfântul Andrei al Protopopiatului Fetești a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

          În cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit cereri speciale  pentru elevii și studenții care susțin examene în această perioadă.

          Părintele Arhimandrit, a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

          În cuvântul adresat credincioșilor cu acest prilej, părintele Arhimandrit Rafail a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, precum și nădejdea ca biserica nouă pe care credincioșii din parohie o oferă Mântuitorului Iisus Hristos ca dar sau ofrandă a credinței, hărniciei, înțelepciunii, priceperii și dărniciei lor devine, prin sfințire, darul lor adus lui Dumnezeu și darul lui Dumnezeu pentru oameni, deoarece aceasta a devenit prin sfințire Casa Preasfintei Treimi, în care se adună creștinii rugători pentru a da slavă Preasfintei Treimi. De aceea, la sfârșitul slujbei de sfințire se cântă: „Această biserică, Tatăl a zidit-o, Fiul a întărit-o, Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o și a sfințit sufletele noastre!”

          După Sfânta Liturghie, soborul de slujitori, având ca protos pe  preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, au săvârșit slujba de sfințire a picturii și a catapetesmei.

Rămânem în legătură
Să începem