Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (11 martie 2021)

În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 11 martie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Preoții Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru construirea unei clopotnițe.

S-a aprobat încheierea unui Protocol de colaborare între Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și Parohia Ortodoxă Bamberg din Germania, păstorită de preacucernicul părinte drd. Ionuț Păun.

Proiectul are ca scop organizarea în comun a unor activități dedicate anului 2021, declarat în Patriarhia Română Anul Omagial al pastorației românilor din afara României. Printre activități menționăm: conferințe organizate online, ateliere de lucru, sesiuni de comunicări referitoare la păstrarea tradițiilor românești, pelerinaje virtuale, etc.

S-a aprobat realizarea proiectului grafic pentru albumul Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Albumul se dorește a fi amprenta anului 2021 în online și o veritabilă carte de vizită pentru activitatea parohiilor din cadrul Eparhiei.

În cadrul acestui demers sunt cuprinse toate parohiile, mănăstirile, Seminarul Teologic și Asociația Socio-Culturală „Matei Basarab”, fiind un număr total de 369 de site-uri web.

 

S-a aprobat acordarea unui ajutor financiar în valoare de 1.385 lei, sumă provenită din campania de strângere de fonduri organizată de Asociația Socio-Culturală „Matei Basarab”, pentru un caz medical, diagnosticat cu autism infantil.

S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.