Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

S-a aprobat organizarea Consiliului Eparhial în condiții de carantină

În ziua de miercuri, 18 noiembrie 2020, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Ședința Consiliului Eparhial din 25 noiembrie se va desfășura în condiții deosebite, impuse în urma carantinării orașului de reședință episcopală Slobozia.

Ședința Consiliului Eparhial va fi organizată cu ajutorul platformelor de video-conferințe, unde membrii mireni și clerici vor fi prezenți prin platforma online, iar membrii Permanenței Consiliului Eparhial vor fi prezenți în sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

S-a luat act de prevederile Legii nr. 153/2017 referitoare la salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Secretariatul de Stat pentru Culte poate transforma, la solicitarea cultelor, posturile care primesc sprijin financiar aferent pentru studii medii în studii superioare. 

S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.