Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

S-a aprobat convocarea Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale

În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 20 ianuarie, prima ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din anul 2021, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

S-a aprobat convocarea Consiliului Eparhial și Adunării Eparhiale pentru data de 22 februarie 2021 (luni). Detaliile organizării acestui for bisericesc vor fi transmise către membri în timp util.

S-a aprobat semnarea unui Protocol de parteneriat educațional între Parohiei Orboiești din Protopopiatul Slobozia și Liceul de Arte Ionel Perlea – Structura Bora din municipiul Slobozia, județul Ialomița. Scopul acestui parteneriat este acela de a crea activități pentru îmbunătățirea actului didactic, dar și activități comune dintre cele două instituții.

S-a aprobat propunerea de colaborare adresată Episcopiei Sloboziei și Călărașilor de către Fundația Copii în Dificultate, reprezentată de Zaharia Valentina Paula, în calitate de Director General, colaborare care vizează încheierea unui ACORD CADRU DE COLABORARE, cu scopul de a realiza  proiecte și activități cu caracter social, pe o perioada de 2 ani.

Au fost aprobate mișcări de personal neclerical în cadrul parohiilor din Protopopiatul Slobozia.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei.

S-au acordat sume de bani în valoare de peste 10.000 lei pentru cazuri medicale deosebite.

Rămânem în legătură
Să începem