Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Preasfințitul Vincențiu a creștinat un copil în Catedrala din Oltenița

În Duminica a XXV-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oltenița, înconjurat de părinții consilieri Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor – Silviu Dascălu, Marius – Gabriel Purcărea, părintele Marian Necula, Protopop de Oltenița, părintele Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași, preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii s-a rostit ectenie pentru vrednicul de pomenire Gurie Episcopul, care a trecut la cele veșnice.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică cu samarineanul milostiv care s-a făcut aproapele celui căzut între tâlhari, îndemn pe care ni-l face Mântuitorul Iisus Hristos, îndemn deosebit de actual în zilele noastre.

În călătoria spirituală a postului care va începe de mâine, Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, să mărturisim calitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu prin faptele noastre și astfel să devenim aproapele celui aflat în nevoie.

Tot în această zi Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Taină a Botezului, în Catedrala din Oltenița, primind-o în rândul credincioșilor pe prunca Ecaterina.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

Sfânta Liturghie a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.