Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Parohia Nașterea Maicii Domnului din Municipiul Oltenița are noul veșmânt pictural sfințit

           Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a poposit miercuri, 8 septembrie 2021, în ziua hramului de toamnă, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Oltenița, Protopopiatul Oltenița, județul Călărași, pentru a sfinți veșmântul pictural.

           Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica cu hramurile „Sfinții Împărați Constantin și Elena”  și „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Oltenița. Din soborul de slujitori au făcut parte preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri eparhiali Florin Ione­scu, Cristi Gavrilă, Daniel Demișcă, Ni­cu­șor – Silviu Dascălu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte profesor universitar David Pestroiu, părintele Marian Necula, protopop de Oltenița, părintele Vasile Viorel Dinu, protopop de Călă­rași, părintele Mihail Zotta, protopop de Lehliu, preoți și diaconi.

           Răspunsurile liturgice au fost date de un grup vocal dirijat de domnul Ștefan Voicu.

           Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a binecuvântat pentru începutul noului an școlar.  

           La momentul chinonicului, Grupul de Cateheză „Sfântul Alexandru” al Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din Oltenița și Corala „Camerata Danubi” dirijată de către doamna Diana Burlescu au susținut un concert de cântări, poezii religioase și pricesne. Acest moment artistic a adus mare bucurie în rândul credincioșilor, iar Preasfinția Sa a felicitat membrii celor două corale și pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestui moment de înaltă ținută artistică.

           Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a oferit părintelui protopop de Oltenița, Marian Necula, Medalia Aniversară  „25 de ani de Slujire Arhierească”, iar părintelui Cristian Necula i-a oferit gradul  de sachelar, prin hirotesie, cu dreptul de a purta pe lângă celelalte veșminte și brâul albastru.

           În cuvântul rostit, Ierarhul a vorbit credincioșilor prezenți, plecând de la pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, despre popasul Mântuitorului făcut în Betania, în casa Martei și i-a îndemnat pe credincioși să pună la inimă cuvântul: „fericiți cei care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-L păzesc pe El”, după exemplul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

           După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi a săvârșit slujba de sfințire a picturii și a vitraliilor. 

           După terminarea slujbei de sfințire a picturii, toți credincioșii prezenți au primit pachete cu mâncare și icoane.

           Slujba arhierească de astăzi a fost transmisă live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul platformei oferite de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Rămânem în legătură
Să începem