Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Hramul de toamnă al Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, încununarea din pandemie

Duminică, 8 noiembrie 2020, străvechiul așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din municipiul de Reședință Episcopală, Slobozia și-a sărbătorit hramul. Această sărbătoare ortodoxă a Sfinților Arhangheli a adus bucurie duhovnicească pentru foarte mulți credincioși din Bărăgan.   

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de preacuviosul părinte stareț, arhimandritul Rafail, vicar eparhial și un ales sobor de preacucernici părinți consilieri, preoți și diaconi.

 

Chiriarhul locului a hirotonit preot pe diaconul Liviu Valentin Stan, pe seama Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” din Răzvani, Protopopiatului Lehliu.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de câțiva studenți și masteranzi ai Facultăți de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a citit rugăciunea stăruitoare pentru încetarea pandemiei.

 

Preasfinția Sa, a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică și a vorbit despre prezența și lucrarea Sfinților Îngeri în viața noastră și despre Sfinții Arhangheli, ocrotitorii Mănăstirii.

 

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu pentru grija permanentă arătată Mânăstirii „Sfinții Voievozi” și a mulțumit tuturor credincioșilor și autorităților centrale, județene și locale care au participat la Sfânta Liturghie.

 

Anul acesta, datorită crizei pandemice prin care trecem, tradiția procesiunilor cu sfinte moaște și icoane făcătoare de minuni s-a întrerupt pentru păstrarea măsurilor sanitare și de protecție Covid-19, lăsând credincioșii cu o întristare în suflete.

Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Rămânem în legătură
Să începem