Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Duminica Sfinților Români la Parohia Ciulnița din Protopopiatul Slobozia

           4 iulie 2021, a doua Duminică după Rusalii, Duminica Sfinților Români, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciulnița din Protopopiatul Slobozia.

           Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Laurențiu Cioranu, Protopop de Slobozia și un ales sobor de preoți și diaconi.

           Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

           Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

           În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zile și a vorbit despre chemarea primilor Apostoli, despre răspunsul prompt pe care aceștia l-au dat Mântuitorului Hristos, despre îndemnul pe care Sfânta Biserică ni-L face de a fi următori Sfinților Apostoli la chemarea lui Hristos. La fel au fost și sfinții români pe care îi cinstim astăzi. 

           După momentul predicii, Preasfinția Sa a felicitat implicarea preotului paroh pentru prezența numeroasă a copiilor la Sfânta Liturghie.

           După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

 

           Sfânta Liturghie a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro,  prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.

 

Rămânem în legătură
Să începem