Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Duminica Fiului Risipitor. Slujbă arhierească la Parohia Sfântul Ierarh Nifon din Călărași

Duminică, 28 februarie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ierarh Nifon” din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași. 

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Vasile Viorel Dinu, preoți și diaconi. 

Legat de dialogul liturgic, astăzi au cântat grupul restrâns din Corul Mihail Vulpescu al Protopopiatului Călărași. 

Și de această dată, în cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite cereri pentru cei bolnavi, iar la  finalul slujbei Preasfințitul Episcop a citit rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

Chiriarhul locului a împărtășit toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic, copii, tineri și maturi. 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre parabola Fiului Risipitor, despre dragostea de părinte pe care Dumnezeu o are pentru cununa creației Sale, omul, despre necesitatea „venirii întru sine” prin căință și întoarcere la Tatăl.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.