Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Catedrala Episcopală din Slobozia și-a sărbătorit hramul

      Miercuri, 9 iunie 2021, în seara prăznuirii Înălțării Domnului, slujitorii Catedralei Episcopale din Slobozia au săvârșit slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, iar Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat, înconjurat de preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinți consilieri ai Centrului Eparhial și de un sobor de preoți și diaconi.

      A doua zi, Sfânta Liturghie a fost săvârșită sub protia Preasfinției Sale în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

      La vremea predicii Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre marea prăznuire a Înălțării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este și pomenirea eroilor neamului.

      După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

      Începând cu ora 11:00, Preasfinția Sa, însoțit de preoți și diaconi, au săvârșit slujba de pomenire a eroilor neamului, pe platoul Catedralei Episcopale, alături de  reprezentanți ai autorităților locale și credincioșii prezenți la slujbă. 

      Ziua Înălțării Domnului este o dublă sărbătoare pentru locuitorii și credincioșii din Municipiul Slobozia, fiind hramul Catedralei Episcopale, dar și zilele municipiului, reședință a județului Ialomița.

 

      Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Rămânem în legătură
Să începem