Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Bucurie și comuniune a praznicului Învierii Domnului. Preasfințitul Părinte Episcop VINCENȚIU a slujit la Catedrala Episcopală din Slobozia

      În Sfânta și Marea Sâmbătă, la ora 21:00, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit la Paraclisul Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” Sfânta Lumină venită din Ierusalim și adusă de la Aeroportul Otopeni de către preacuviosul Arhimandrit Rafail, vicar eparhial.

      Duminică, 02 mai 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia Slujba Învierii, împreună cu au sobor de preoţi şi diaconi. La miezul nopţii Preasfinţitul Părinte Episcop a oferit slujitorilor și tuturor credincioșilor prezenți la slujbă Lumina Sfântă, a dat citire Evangheliei Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și a adresat salutul: Hristos a înviat! 

      În Catedrală s-a continuat Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

      La amiază, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârşit slujba Vecerniei, care se mai numeşte „A Doua înviere”, împreună cu toți preoții și diaconii care ostenesc la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia. La această Vecernie a Învierii, care simbolizează arătarea lui Hristos în faţa ucenicilor, după Învierea Sa din morţi, s-a citit Evanghelia în mai multe limbi.

      În cuvântul Său Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu  s-a bucurat de prezența credincioșilor în biserică și i-a binecuvântat pentru osteneala jertfelnică depusă, a evidențiat roadele Învieri Mântuitorului Iisus Hristos pentru umanitate şi întreaga creaţie, cu toţii devenind, prin Învierea Mântuitorului Hristos, fii ai lui Dumnezeu, născuţi din Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Preasfinţia Sa ne-a îndemnat să păstrăm pururi în sufletele noastre Lumina Învierii şi bucuria pe care Dumnezeu ne-a făcut-o în această zi.

      Preasfințitul Părinte Vincențiu a binecuvântat credincioșii prezenți la sfintele slujbe din Duminica Învierii.

Rămânem în legătură
Să începem