Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Bărăganul în haine de sărbătoare. 12 ani de la Întronizarea Preasfințitului Vincențiu

          Praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel este și sărbătoarea Eparhiei, căci în ajunul acestei zile, în urmă cu 12 ani, Preasfințitul Părinte Vincențiu era instalat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor. Astfel, în ziua de 29 iunie 2021 clerul și dreptmăritorii creștini din Eparhia noastră sărbătoresc întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor.

          Evenimentul a fost marcat de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, unde, sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial,  preacucernicii părinții consilieri, protopopi, inspectori, preacuvioși părinți, preoți și diaconi. 

          Praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, prilej cu care s-a aniversat și împlinirea a 12 de ani de la Întronizarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu în Eparhia Sloboziei și Călărașilor, a fost moment de înnoire duhovnicească pentru toți reprezentanții autorităților centrale, județene și locale și mulțime de credincioși din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, care au fost prezenți și împreună rugători cu soborul de slujitori.

          Răspunsurile liturgice au fost date de absolvenți a Seminarului Teologic, dirijați de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

          Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborul de slujitori au săvârșit slujbă de pomenire pentru adormiții robii lui Dumnezeu, părinții Preasfinției Sale.

          La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 12 ani de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost întronizat arhiereu peste aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu.

          La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine.

          Preasfinția Sa a mulțumit preoților și credincioșilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-și nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 județe ale Episcopiei noastre o săvârșesc, va spori înzecit și însutit în anii care vor urma.

          După Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul  de a-l felicita și de a primi binecuvântarea chiriarhului locului.

 

          Slujba aniversară a fost transmisă live în toată Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor prin intermediul serviciului specializat al Asociației Lăcașuri Ortodoxe.

Rămânem în legătură
Să începem