Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

A treia zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Catedrala Episcopală din Slobozia

      În cea de-a treia zi a Sfântului și Marelui Post, miercuri, 17 martie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

      Dialogul liturgic a fost susținut de Corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru – Daniel Vasile, cât și de slujitorii Catedralei Episcopale.

      În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat îndemnurile pe care Mântuitorul le-a transmis în pericopa evanghelică citită. Curățirea lăuntrică din această perioadă trebuie să aibă ca repere aceste cuvinte ziditoare de suflet, omul fiind dator să se raporteze atât la Părintele Ceresc, cât și la cel de lângă el. Credința, rugăciunea, iertarea aproapelui sunt coordonatele pe care un bun creștin trebuie să le aibă în vedere pentru săvârșirea călătoriei spirituale către izvorul dătător de viață al Învierii Mântuitorului. 

      La sfârșitul slujbei Preasfințitul a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.