Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Preasfințitul Părinte Vincențiu prezent la Hramul Mănăstirii Chiroiu

De sărbătoarea Bunei Vestiri, miercuri, 25 martie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, la Mănăstirea Chiroiu, care și-a serbat hramul.

La slujbă au participat părintele Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, părinții consilieri Daniel Enaşcu și Florin Ionescu, părintele Protopop Bogdan Ionuţ Stancu, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi, despre popasul duhovnicesc al Bunei Vestiri în călătoria noastră spirituală a Sfântului și Marelui Post, despre începutul lucrării de mântuire a neamului omenesc, despre harul pe care Dumnezeu ni-l dăruiește în această binecuvântată prăznuire, pentru continuarea călătoriei spirituale în post și rugăciune.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Episcop, a citit rugăciunea arhierească de dezlegare, pentru soborul monahal și credincioșii prezenți la această slujbă.

Copiii prezenți la Sfânta Liturghie au primit în dar din partea Chiriarhului, cruciulițe, iar credincioșii iconițe, în amintirea acestei comuniuni euharistice.

După slujba Sfintei Liturghii, a urmat slujba Parastasului, oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, atât pentru ctitorii, binefăcătorii cât și viețuitorii trecuți la Domnul, ai sfintei Mănăstiri Chiroiu.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, a vizitat lucrările care se săvârșesc la Paraclisul cu hramurile Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Alexandru, din incinta mănăstirii.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.