Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Eveniment istoric pentru Catedrala din Urziceni

22 martie 2015, în Duminica a IV-a din Postul Mare, la catedrala din municipiul Urziceni a slujit Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor în conslujire cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Evenimentul a fost prilejuit de prezența raclei cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur în municipiul Urziceni, adusă cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de o delegație a Patriarhiei Române, condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Din soborul de slujitori a făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Cristi Gavrilă, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicii părinți protopopi, din județul Ialomița, Bogdan Ionuț Stancu, Cristian Ștefan Munteanu, Ionuț Costinel Voicu, preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus cuvânt de mulțumire și recunoștință Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea aducerii spre închinare a moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur în Eparhia noastră și a vorbit despre minunea vindecării fiului lunatic, despre puterea credinței, despre ajutorul pe care postul și rugăciunea ni-l dau în lupta cu lucrarea celui rău.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a mulțumit Preasfințitului Chiriarh al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor Vincențiu pentru invitația de a sluji la această prăznuire și a vorbit despre viața Sfântului Ioan Gură de Aur, despre exemplul de trăire și mărturisire al lui Hristos pe care Sfântul ni-l arată.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat, prin hirotesie rangul de iconom preacucernicului Părinte Aurel Berbec, preot paroh al parohiei Gârbovi I și rangul de sachelar preacucernicului părinte George Cristian Popa, de la parohia Drăgoiești, precum și Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor preacucernicului părinte Nicolae Alexandru Pretorian de la parohia „Sfânta Irina” – Galatsiou din Atena.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a dăruit Preasfințitului Timotei ultimele apariții editoriale ale Eparhiei noastre, iar părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu i-a dăruit un omofor și un epitrahil.

După Sfânta Liturghie cei doi episcopi au vizitat parohia „Sfânta Treime” din municipiul Urziceni.

Evenimentul a fost transmis online de către Agenția de Știri „Lăcașuri Ortodoxe” și poate fi urmărit și zilele următoare pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Rămânem în legătură
Să începem