Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Zilele FAO – Festivalul Filmul Anului Ortodox in desfasurare – Ziua 2: Urziceni, Oltenita, Lehliu, Fetesti

Festivalul Fimul Anului Ortodox, pentru anul 2014 la aceasta ora este in curs de desfasurare. Desi festivalul s-a intins practic pe parcursul intregului an 2014, a sosit si momentul bilantului.

Va reamintim ca in aceste zile, participantii la Festivalul Filmul Anului Ortodox, organizat de Episcopia Sloboziei si Calarasilor si Asociatia Lacasuri Ortodoxe, vor afla rezultatele primei editii a unei manifestari unice, care propune dezvoltarea si realizarea de filme cu mesaj sanatos, crestin, impunanand – spre deosebire de alte festivaluri de film – o anumita tema, stimuland practic creatia pe parcursul unui an. Pentru aceasta editie, tema a constat in:

– Sfintii Martiri Brancoveni

– Sfanta Spovedanie si/sau Sfanta Impartasanie (conform anului hotarat de Patriarhia Romana)

– 20 de ani de slujire arhiereasca in Episcopia Sloboziei si Calarasilor (tema locala).

Zilele Festivaluilui FAO 2014 au inceput cu doua zile in urma, si au facut deja sa creasca emotiile participantilor.

Toti producatorii de film asteapta cu nerabdare, in aceste zile, rezultatele “votului in sala” (foto: bilet si talon de vot, primit de spectatorii din sala) si ale juriului final, in cursa pentru Trofeul FAO 2014.

Gala finala are loc astazi, joi, 12.02.2014, incepand cu orele 17:00, in Slobozia, ocazie cu care vor avea loc jurizarea finala si inmanarea premiilor, incununate de Trofeul FAO 2014.

Ieri a fost Ziua 2 – Urziceni, Oltenita, Lehliu, Fetesti, dedicata proiectarii in salile de spectacol, in aceste orase, a filmelor aflate in competitie. Prezenta in sali a fost, de asemenea numeroasa, urmand ca voturile spectatorilor cinefili care au urmarit proiectiile in sali sa fie si ele centralizate. Proiectiile s-au desfasurat pe parcursul intregii zile, oferind astfel o alternativa tinerilor la Valentine’s Day.

Astazi, pana la orele galei, va fi Ziua 3: Slobozia, a Festivalului FAO 2014.

Pana in prezent, fara a tine seama de votul din sala, topul filmelor, hotarat de voturile on-line (a caror pondere in topul final este de 15%) si de voturile sponsorilor si partenerilor media (a caror pondere in topul final este de 20%) este urmatorul:

Moartea lui Constantin Brancoveanu Maia, Istorie si Spiritualitate Jilavele, satul lui Ianache Vacarescu De 5 ani… Prezentare Retea Informationala Episcopia Sloboziei si Calarasilor Sfantul Constantin Brancoveanu din nou acasa 4Hr: In memoria Sfintilor Martiri Brancoveni Expozitia Margaritare Brancovenesti – Elena Murariu Vamile Brancovenilor Sfanta Euharistie in viata familiei crestine Cultura si Spiritualitate romaneasca in epoca lui Constantin Brancoveanu Conferinta “Jertfa lui Constantin Brancoveanu” Sfanta Taina a Pocaintei in viata Bisericii Taina Pocaintei si pregatirea launtrica pentru aceasta Activitatea Catehetica a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor in 2014 Mitropolia Veche Targoviste Turnul Chindiei Targoviste Biserica Domneasca Mare Curtea Domneasca Targoviste Palatul Potlogi Muzeul Tiparului Targoviste Manastirea Dealu Biserica Stelea Voturile in sala vor avea o pondere de 20% in topul final, urmand ca voturile cu cea mai mare putere, desi nu decisive, sa apartina juriului in sala, prezent la Gala, printr-un procentaj de 45%.

Continuam sa va tinem la curent cu noile evenimente…

Echipa FAO

PARTENERI MEDIA:

[https://www.cinefan.ro/] [https://www.radiometafora.ro/] [https://www.livecamera.ro/]

[https://www.lonews.ro/] [https://www.evenimentsibiu.ro/]

[https://www.loplusradio.com/] [https://www.punctul.ro/]

Site-ul Oficial FAO 2014: https://www.fao2014.livecamera.ro [https://www.fao2014.livecamera.ro/]

Rămânem în legătură
Să începem