Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

DREPT LA REPLICĂ – publicația online Adevarul.ro

În urma apariției articolului: „Povestea controversaţilor preoţi Casian şi Gheorghe Pandelică de la Reviga, consideraţi vrăjmaşii Bisericii Ortodoxe Române”, în publicația online www.adevarul.ro [file:///C:/Users/Mass-Media/Desktop/29%20ianuarie%202015%20-%20Drept%20la%20replica%20-%20Reviga/www.adevarul.ro] , de către reporterul Mădălina Furiș, Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor face următoarele precizări:

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a precizat prin nenumărate comunicate de presă publicate şi pe site-ul propriu în care a explicat situaţia canonică a domnilor Casian şi Gheorghe Pandelică, foşti preoţi în comuna Reviga, ce au fost scoşi din rândul clerului prin CATERISIRE (RĂSPOPIRE), în Şedinţa Consistoriului Eparhial (Instanţă de Judecată Bisericească) din 29 noiembrie 2011, prin Hotărârile nr. 17 şi 21 din 2011.

Urmare a caterisirii celor doi, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a numit prin decizie episcopală un alt preot care să păstorească această comunitate şi singurul îndreptăţit să săvârşească slujbele din comuna Reviga.

Conform celor scrise de dumneavoastră „cei doi preoţi precizau faptul că au căzut în dizgraţie Bisericii Ortodoxe Române pentru în momentul în care au refuzat să colecteze bani de la enoriaşi pentru ridicarea Catedralei Neamului” este o afirmație eronată. Domnul Casian Pandelică nu poate prezenta nici un document prin care să se susţină afirmaţia conform căreia i s-a impus colectarea de bani pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Mai mult de cât atât, a avut ca ascultare, în vremea când domnul Ovidiu Casian Pandelică era preot, să consolideze şi restaureze biserica parohială, care se afla într-o stare avansată de degradare, în schimb casa personală a „arendaşului” s-a transformat într-un palat.

Suntem îndreptăţiţi să credem că prezentaţi opiniei publice informaţii eronate, dar este de datoria noastră să vă spunem că Ovidiu Casian Pandelică nu este preot, iar „Biserica Ortodoxă Autonomă din Ucraina” nu este un cult recunoscut de Statul Român, dar nici măcar în Ucraina, unde se pare că îşi are originea.

Considerăm că viaţa religioasă din Parohia Reviga este acum pe un făgaş normal, iar credincioşii care sunt alături de noul preot, prin păstrarea adevăratei credinţe, vor elimina răul din această parohie cu implicarea preoţilor dar mai ales a credincioşilor.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

birpresesc@yahoo.ro

Rămânem în legătură
Să începem