Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu – Cuvânt pentru Evaluarea Anuală a activităţii Jandarmeriei Ialomiţene pe anul 2014

Distinse Domnule Inspector Șef,

Onoraţi invitaţi,

La acest moment de bilanţ, de cântărire a activităţii Jandarmeriei ialomiţene, pe tot parcursul anului care tocmai s-a încheiat, nu putem decât să transmitem cuvântul Nostru de binecuvântare şi, totodată, de apreciere a lucrării jertfelnice pe care această instituţiei fundamentală a Statului Român o are în slujba cetăţeanului.

Ne bucurăm că, sub comanda Domnului Inspector Șef, Colonel Nicolae Parepa, reprezentanții Jandarmeriei din judeţul Ialomiţa ne-au fost sprijin la toate manifestările pe care Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor le-a săvârşit întru cinstirea împlinirii a 20 de ani de slujire arhierească pe meleagurile Bărăganului. Şi, fără doar şi poate, importanţa evenimentelor bisericeşti, printre care amintim doar cele 2 pelerinaje cu Sfinte Moaşte, precum şi sfinţirea picturii Catedralei Episcopale Înălţarea Domnului din Slobozia, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a fost covârşitoare pentru urbea noastră. Trebuie spus că, dată fiind amploarea acestor manifestări culturale şi misionare, ajutorul oferit nouă, prin buna coordonare şi colaborare cu Centrul Eparhial, precum şi cu alţi factori implicaţi, a fost esenţial pentru desfăşurarea în bune condiţii a tuturor momentelor istorice pentru judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.

Sfântul Apostol Pavel spunea: Dumnezeul nostru este Dumnezeul păcii şi nu al neorânduielii (I Corinteni 14, 33). Acest verset ne trimite cu gândul la prezenţa bunei rânduieli „în toţi şi în toate”. Jandarmeria Română se numără printre cei făcători de pace, numiţi de către Mântuitorul Iisus Hristos fiii lui Dumnezeu. (Matei 5,9)

Felicităm pe toţi ostenitorii din cadrul Jandarmeriei Ialomiţene, pe care îi încredinţăm de aprecierea Noastră, rugând pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos să le binecuvinteze familiile şi pe toţi cei apropiaţi şi dragi. Îi felicităm, îndemnându-i să fie mândri de uniforma pe care o poartă, ei înşişi fiind exemple demne de urmat pentru copiii noştri cărora trebuie să le insuflăm sentimentul datoriei faţă de ţară şi neam.

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Al vostru rugător către Domnul,

†V I N C E N Ţ I U

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.