Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

Joi, 18 decembrie 2014, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, având pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Din hotărârile Permanenţei Consiliului Eparhial amintim:

– S-au aprobat mișcări de personal clerical în cadrul mănăstirilor Eparhiei;

– S-a acordat ranguri bisericești unor preoți din Protopopiatul Călărași;

– S-a luat act de Hotărârea de Guvern nr. 1091, din 10 dec. 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 902, din 11 decembrie 2014, prin care, începând cu data de 01 ianuarie 2015, se modifică salariul minim brut pe ţară garantat în valoare, de 975 lei;

– S-a luat act de faptul că Episcopia Sloboziei și Călărașilor este invitată de către Fundația Copii în dificultate – România, cu sediul în București să se alăture acţiunii Un colind = O pereche de ghetuțe, organizată de Fundaţia Copii în dificultate – România și ING Bank, în cadrul căreia copiii aflați în dificultate din județele Ialomița și Călărași vor primi ghetuțe pentru iarnă.

– S-a luat de faptul că Asociația Socio-Culturală Matei Basarab a primit din partea Asociației Europene pentru Dezvoltare Educațională și Culturală, cu sediul în București, 2.395 de exemplare cărți Editura Niculescu, în valoare de 47.345,94 lei, pentru a fi folosite în susținerea acțiunilor socio-culturale desfășurate de Asociația Socio-Culturală Matei Basarab.

– Au fost acordate mai multe ajutoare unor credincioși aflaţi în situaţii medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.

Rămânem în legătură
Să începem