Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

29 februarie 2012 – Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

Miercuri, 29 februarie 2012, membrii Permanenței Consiliului Eparhial au participat la ședința de lucru prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

Dintre hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial, amintim următoarele:

-Preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, consilier administrativ – bisericesc a propus spre aprobare susținerea examenelor de capacitate preoțească, de selecţionare în vederea ocupării posturilor clericale vacante din municipiile şi oraşele din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor și de ocupare a postului de preot la spitalul „Anghel Saligny” din municipiul Feteşti, Protopopiatul Feteşti, care se vor susține în data de 27 martie 2012. Pentru mai multe detalii legate de programul desfășurării examenelor se recomandă site-ul oficial al Episcopiei: www.sf-esc.ro, meniul știri;

-Preacucernicul părinte Daniel-George Sturzoiu, Consilier Social – Misionar, a prezentat situaţia ajutoarele materiale şi financiare colectate la nivelul protopopiatelor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor pentru ajutorarea familiilor afectate de ninsorile abundente din iarna aceasta. În total s-a strâns suma de 82.347 lei, care s-a distribuit celor trei protopopiate afectate: Slobozia, Urziceni și Lehliu.

Preasfinția Sa a adresat mulțumiri Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei care și-a manifestat grija frățească față de familiile din Eparhia noastră afectate de ninsori.

– S-a acordat arhiereasca binecuvântare părintelui Valentin Manea, de la Parohia Jilavele, Protopopiatul Urziceni, pentru derularea proiectului catehetic „Şcoala de la Biserică”, realizat în parteneriat cu organizaţia World Vision România.

Rămânem în legătură
Să începem