Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial

Miercuri, 16 iulie 2014, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, având pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Din hotărârile Permanenţei Consiliului Eparhial amintim:

– S-au aprobat mișcări de personal monahal în cadrul Eparhiei noastre;

– S-au aprobat lucrări de restaurare și înfrumusețare a lăcașurilor de cult din Eparhie;

– S-a aprobat ca Editura Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor să tipărească o carte cu Titlul „Internet şi Biserică. Virtual şi real”, avându-l ca autor pe domnul inginer Cătălin Ion de la Lăcaşuri Ortodoxe. Cartea prezintă, în cele mai mici detalii, date tehnice cu privire la realizarea de site-uri parohiale sau a altor site-uri cu caracter ortodox.

– S-a aprobat ca odată cu lansarea Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, tot în cadrul Editurii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, să fie tipărită o broşură care să conţină o descriere a Rețelei Informaționale.

– S-a acordat arhiereasca binecuvântare preacucernicului părinte Bogdan Gheorghe Negulescu, de la parohia Dridu, Protopopiatul Urziceni, pentru realizarea site-ului parohial. Site-ul va fi realizat în parametrii stabiliți în Permanența Consiliului Eparhial și introdus în Rețeaua Informațională a Episcopiei;

– Au fost acordate mai multe ajutoare unor preoţi şi credincioşi aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.