Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

DREPT LA REPLICĂ Ziarului Tribuna Ialomiţei

În urma apariției articolului: „Preoții Bisericii Ortodoxe Autonome din Reviga aruncă bomba: Episcopia Sloboziei și Călărașilor reține salariile preoților din subordine”, în Ziarul „Tribuna Ialomiței”, de către redactorul șef Sorin Duțu, Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, face următoarele precizări:

Plecând de la titlul, care se dorea a fi „incendiar”: „Preoții Bisericii Ortodoxe Autonome din Reviga aruncă bomba:…”, dar mai ales că dorim să informăm și nu să dezinformăm cititorii dumneavoastră, bomba aruncată nu este decât o fumigenă plină de neadevăruri.

Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a avut și are deschidere în dialogul cu presa. Chiar dacă nu ați vrut să luați legătura cu purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, puteați să căutați pe site-ul: www.sf-esc.ro, pagina oficială de web, de unde v-ați fi documentat materialul și astfel nu deveneați părtinitor unei cauze mincinoase.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, este de datoria noastră să vă informăm că Ovidiu Casian și Gheorghe Pandelică nu au calitatea de preoți. Ei se recomandă ca fiind „preoți” ai „Bisericii Ortodoxe Autonome din Ucraina”, și nu ai „Bisericii Ortodoxe Autonome din Reviga” așa cum greșit ați scris dumneavoastră în titlu. De precizat faptul că sunt membrii ai unui un cult care nu este recunoscut nici de autorităţile ucrainiene şi nici de autorităţile române. Deci nu sunt nici preoți, nu reprezintă nicio biserică, ci doar propria lor locuință.

În legătură cu plângerea penală înregistrată sub numărul 1166/P/2012, aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, vă informăm că dosarul penal se află în cercetarea organelor competente, cărora trebuie să vă adresați și să le solicitați explicații pertinente cu privire la nefinalizarea acestei plângeri.

Tot în mod eronat ați făcut referire la Legea nr. 284/2010, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, ale cărei grile de salarizare nu se aplică, amânându-se an de an prin emiterea de acte normative.

Referitor la afirmația potrivit căreia „factorii decizionali care și-au însușit cele două categorii de sume au fost acuzați de cei doi preoți…” vă transmitem faptul că plângerea penală a fost depusă împotriva unor autori necunoscuți.

În concluzie, recomandăm domnului Sorin Duțu, să nu mai preia fără discernământ informaţii transmise cu scopul vădit de manipulare să respecte deontologia profesională care impune verificarea din mai multe surse.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Rămânem în legătură
Să începem