Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

13 februarie 2012 – „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru a sprijinii persoanele care au avut de suferit din cauza ninsorilor abundente din ultima perioadă, dar şi pentru a împlinii cuvintele Scripturii: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” (Matei 5, 22), Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a iniţiat o colectă în cele şase Protopopiate ale Eparhiei.

În prezent, în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, pe raza celor două judeţe, sunt 49 de localităţi izolate. Cele mai afectate parohii sunt în Protopopiatele: Slobozia, Urziceni şi Lehliu; astfel că celelalte Protopopiate vor direcţiona ajutoarele de hrană neperisabilă către parohiile greu încercate din protopopiatele amintite.

Protopopiatul Slobozia a distribuit în data de 12 şi 13 februarie 2012 familiilor sinistrate cu sprijinul preoţilor parohi din localităţile Crunţi şi Mircea cel Bătrân alimente neperisabile, pâine, cozonaci, dulciuri, apă minerală, cereale, cartofi, îmbrăcăminte şi alte bunuri de strictă necesitate.

La nivelul Protopopiatului Călăraşi s-a iniţiat o colectă în toate bisericile din municipiu, organizată şi cu sprijinul Primăriei Călăraşi, constând în alimente greu perisabile (apă, orez, zahăr, ulei de floarea soarelui, etc.). Toate aceste alimente vor fi trimise cu ajutorul autorităţilor locale în localităţile izolate din zona Lehliu.

În urma situaţiei create de vremea nefavorabilă Protopopiatul Olteniţa a trimis o sumă considerabilă de bani în conturile Protopopiatului Lehliu pentru a procura alimente, deoarece drumurile nu permit trimiterea alimentelor în parohiile din zona Lehliu.

Colecta a debutat în ziua de duminică 12 februarie 2012 şi va dura pe toată perioada vremii nefavorabile.

Protopopiatul Urziceni se află şi el printre centrele administrative încercate de ninsorile abundente şi viscol nemilos. Cu ajutorul Jandarmeriei Ialomiţene şi cu sprijinul Consiliului Local Urziceni vor fi distribuite alimentele colectate în zonele cu probleme.

Protopopiatul Lehliu, care este cel mai greu încercat de ninsorile şi viscolul năprasnic găzduieşte în Centrul Social al Protopopiatului, dar şi în casele preoţilor din Lehliu drumeţii care tranzitează localitatea şi sunt nevoiţi să stea zile bune printre nămeţi. Toată lumea care calcă pragul acestui centru Social primeşte mâncare şi ceaiuri calde.

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor mulţumeşte tuturor celor care au răspuns deja sau urmează să dea curs apelului la solidaritate creştină cu familiile din localităţile izolate de ninsori.

În această perioadă cu vreme deosebit de rece în majoritatea regiunilor ţării, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor îndeamnă clerul şi credincioşii din parohii şi cu sprijinul autorităţile locale să ajute persoanele fără adăpost, bătrâni şi familiile sărace cu mulţi copii, aflate în dificultate din cauza zăpezii şi a gerului.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

birpresesc@yahoo.com

Rămânem în legătură
Să începem