Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Colindători la parohia Sfânta Muceniţă Anastasia din municipiul Călăraşi

Grupul catehetic „Îngeraşii” de la Parohia Mircea Vodă din municipiul Călăraşi, a susţinut duminică, 15 decembrie 2013, un concert de colinde tradiţionale în Biserica „Sfânta Muceniţă Anastasia”, din Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, la care au participat preoţi slujitori, copii, părinţi şi credincioşi. Copiii au fost pregătiţi de preacucernicul părinte Mincu Adrian şi de doamna profesoară Agapie Nicoleta, iar repertoriul a cuprins colindele tradiționale românești, specifice Bărăganului, dar și altor zone ale țării creând o atmosferă deosebită, de mare sărbătoare.

Înveșmântați în costume ce amintesc de portul popular transilvănean, în care albul și negru simbolizează puritatea sufletească, dar și sobrietatea și starea de pocăință a creștinului, micii coriști au oferit celor prezenţi în biserică o clipă duhovnicească specifică marilor sărbători din an.

În încheiere au colindat şi copiii de la Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă „Sfânta Maria” al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi.

Preacucernicul părinte paroh Nemţanu Ionuţ le-a mulțumit la sfârșitul concertului, colindătorilor, pentru dragostea pe care o au în a vesti Naşterea lui Hristos, felicitându-i pentru frumosul mesaj al colindelor care cheamă spre închinare și cinstire pe toți frații de neam și credință, iar cei mici au primit daruri din partea parohiei.

Parohia „Sfânta Muceniţă Anastasia” deschide astfel o serie de mici de concerte de colinde, care vor avea loc în fiecare duminică până după sărbătoarea Naşterii Domnului, aceasta fiind o acţiune a biroului de cateheză al Protopopiatului Călăraşi.

A consemnat părintele Nemţanu Ionuţ, paroh la parohia „Sfânta Muceniţă Anastasia” din municipiul Călăraşi.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.