Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Serbare de Crăciun la Penitenciarul Slobozia

În ziua de 23 decembrie 2013 la Penitenciarul Slobozia s-a desfăşurat serbarea ocazionată de marele praznic al Naşterii Domnului. Manifestarea a cuprins mai multe activităţi susţinute de persoane private de libertate. Astfel, elevi înscrişi la cursurile de şcolarizare dar şi persoane private de libertate cu vârste între 18 – 21 ani au susţinut programe de colinde şi poezii, iar un grup de 10 persoane private de libertate înzestraţi cu talent actoricesc au pus în scenă o piesă de teatru cu caracter religios „Darul meu pentru Pruncul Împărat”.

Manifestarea a fost onorată de prezenţa preacucernicului părinte protopop Dumitru Drăghici al Protopopiatului Slobozia, de reprezentanţi ai unor instituţii locale, colaboratori ai Penitenciarul Slobozia, dar şi cadre ale unităţii.

Un moment deosebit în cadrul spectacolului a fost susţinut de grupul coral „Doar noi ?” al Parohiei Amara II. Coordonaţi de preacucernicul părinte Petre Emilian şi preacucernicul părinte Matache Clementin, cei 27 de colindători au încălzit atmosfera şi inimile participanţilor cu frumoasele colinde.

La sfârşitul spectacolului persoanele private de libertate au primit daruri din partea Protopopiatului Slobozia, iar oaspeţii au vizitat mai multe spaţii ale penitenciarului.

Preot capelan VASILE Gabriel

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.