Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Parteneriatului educațional „UNIȚI ÎN DIVERSITATE”

În cadrul parteneriatului educațional „UNIȚI ÎN DIVERSITATE”, parteneriat care are ca scop promovarea credinței și moralei ortodoxe în rândul copiilor, prin intermediul triadei Școală-Biserică-Autorități, care se derulează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcop al Sloboziei și Călărașiului, s-a realizat astăzi, 15.12.2013, activitatea „Primiți colinda noastră!”.

Astfel, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași, având ca slujitori pe preacucernicul părinte paroh Dincă Ioan, precum și pe preacucernicul părinte Achim Virgil, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preșcolarii grupei „Prichindeii” de la Grădinița „Țara Copilăriei”, coordonați de doamna educatoare Georgeta Dincă și școlarii clasei a II-a A de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, îndrumați de către doamna profesor pentru învățământ primar Georgeta Staicu, au colindat pe enoriașii bisericii cu bucurie și dragoste, vestind Nașterea Mântuitorului nostru. Au pornit apoi, într-o acțiune umanitară și caritabilă la Spitalul Județean din Călărași, la secția de pediatrie, unde, întâmpinați de doamna doctor Zamfir Lavinia, au oferit îmbrăcăminte, jucării, fructe, dulciuri, obiecte de igienă personală, bani pentru lapte praf copiilor cu nevoi speciale și copiilor abandonați. Preoții bisericii au oferit, de asemenea, 100 de pachete tuturor copiilor: colindătorilor, celor din biserică și celor aflați în spital.

Participanții la această activitate, copii, părinți, cadre didactice și cadre medicale au adus un zâmbet pe fața a aproape 40 de copii, făcându-i să simtă bucuria sfintei sărbători a Nașterii Domnului.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.