Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Din inimă pentru inimă – daruri de Moș Nicolae

Miercuri, 4 decembrie 2013, în cadrul parteneriatului educațional „Lăsați copiii să vină la mine!” dintre Protopopiatul Slobozia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia s-a desfășurat acțiunea umanitară „Din inimă pentru inimă – daruri de Moș Nicolae”.

Scopul parteneriatului început în anul 2004 este promovarea sărbătorilor religioase, cultivarea dragostei față de sfinți și educarea elevilor în sensul respectării valorilor tradiționale și al afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale. De asemenea, prin acțiunile desfășurate în cadrul parteneriatului se promovează colaborarea dintre Biserică și Grădiniță.

La activitate au participat toate cele 12 grupe din cadrul Grădiniței.

Cu multă dragoste și dăruire, părinți, copii şi cadre didactice au pregătit daruri cu îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, dulciuri și fructe, pentru copii defavorizați din parohiile Gura Văii și Dumitrești.

Fiecare copil a dăruit altui copil „bucurii” și mai ales daruri de suflet: dragoste, toleranță, compasiune.

Protopopiatul Slobozia a oferit celor 100 preșcolari implicați în acțiune iconițe, iar preoții Petre Tudorel și Popa Laurențiu au vorbit copiilor despre viața și minunile Sfântului Nicolae, îndemnându-i să fie milostivi cu semenii lor.

Cu brațele pline de daruri, copiii din parohiile rurale, ajutați de preoți și de doamnele educatoare, au părăsit unitatea de învățământ, ducând mai departe bunătatea și blândețea Sfântului Nicolae, lăsând în inimile colegilor gazde bucuria milosteniei izvorâtă din dragoste, cu promisiunea că acest eveniment se va repeta de fiecare dată cu aceeași emoție și bucurie.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social

Rămânem în legătură
Să începem