Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Meditaţii gratuite pentru elevii de gimnaziu în Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Liceul de Arte Ionel Perlea Slobozia şi Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur Slobozia continuă şi în anul şcolar 2013 – 2014 proiectul educaţional „Meditaţii gratuite”, început în anul 2004.

Această pregătire suplimentară vine în sprijinul unui număr de 20 elevi, care provin din familii aflate în dificultate, care nu au posibilitatea de a suporta financiar pregătirea suplimentară a copiilor care urmează să susţină în vara anului 2014 examenul de evaluare naţională.

Cursurile sunt ţinute de profesori de specialitate, voluntari ai Asociaţiei „Din inimă pentru aproapele”, din cadrul Protopopiatului Slobozia.

Timp de nouă ani, meditaţiile se desfăşoară săptămânal, la sediul Protopopiatului Slobozia, situat în strada Viilor, nr. 40, iar pentru acest an şcolar programul este următorul:

– Luni, limba şi literatura română, în intervalul orar 13:30 – 15:30, doamna profesor Stroe Ecaterina;

– Vineri, informatică, în intervalul orar 17:00 – 18:00, doamna profesor Şcheaua Liliana;

– Sâmbătă, matematică, în intervalul orar 14:00 – 16:00, doamna profesor Mircea Stănuţa.

În urma chestionarelor aplicate atât cadrelor didactice, cât şi elevilor, se observă dorinţa copiilor de a se pregăti pentru o notă cât mai mare la examenul care îi aşteaptă: „Proiectul ne oferă şansa să învăţăm mai mult pentru a trece examenul cu bine”, spune Bianca, elevă în clasa a VIII-a.

Reprezentanţii Protopopiatului Slobozia şi Asociaţiei „Din inimă pentru aproapele” mulţumesc cadrelor didactice, care se implică în organizarea şi desfăşurarea acestui proiect educaţional, care de nouă ani, prin elevii beneficiari, dovedeşte eficienţă maximă reflectată în rezultatele deosebite obţinute la examenul de trecere în ciclul liceal.

A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social.

Rămânem în legătură
Să începem