Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

20 ianuarie 2013 – Slujbă arhierească la Catedrala Eparhială

Duminică, 20 ianuarie 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică a vindecării celor zece leproși, punând la inima credincioșilor îndemnul Sfântului Apostol Pavel, din Col. 3,17: „Orice aţi face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceţi în numele Domnului Iisus şi prin El să mulţumiţi lui Dumnezeu-Tatăl”. I-a îndemnat pe credincioși să cultive virtutea recunoştinţei pe care Mântuitorul Iisus Hristos o exemplifică prin cuvintele adresate samarineanului: „credința ta te-a mântuit”.

Întâistătătorul Eparhiei noastre a hirotesit întru iconom pe preacucernicul părinte Laurenţiu Mititelu, Inspector eparhial.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.