Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

18 ianuarie 2013 – Comunicat de presă – Jurnalul de Călăraşi

În urma solicitării făcute de redacţia cotidianului „Jurnalul de Călăraşi”, Serviciul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor face următoarele precizări:

La prima întrebare vă răspundem că în tradiţia Bisericii Ortodoxe, hirotonia preoţilor şi a diaconilor se săvârşeşte în Catedrala Episcopală, doar în cazuri excepţionale şi din motive pastoral-misionare se săvârşeşte hirotonia întru preot sau diacon acolo unde Episcopul locului săvârşeşte Sfânta Liturghie. Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia are titlul de „Catedrala veche a Episcopiei“.

Cea de-a doua întrebare ridică mai multe aspecte:

– Nota de la examenul de titularizare pentru profesori, disciplina religie nu reprezintă un reper al calităţii de slujitor în Biserică;

– Problema canonică trebuie privită după cuvântului Sfintei Scripturi: „Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu – şi nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale şi să fie viu?” (Iezechiel: 18, 23) şi cuvântul Mântuitorului: „Zic vouă: Ca aşa şi în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de drepţi, care n-au nevoie de pocăinţă.” (Luca: 15, 7).

Căinţa sinceră arătată după accident l-au îndreptăţit la această ascultare cu un rol profund social şi misionar. Emilian Bogdan Gugu a fost hirotonit diacon misionar, de caritate, cu ascultare şi canon permanent de a veni în ajutorul celor bolnavi din Spitalul Municipal Călăraşi.

Acei „cetăţeni nemulţumiţi” care au trimis această sesizare pe adresa redacţiei dumneavoastră, dacă sunt creştini ortodocşi, considerăm că nu şi-au mai cercetat de mult duhovnicul.

Mântuitorul Iisus Hristos s-a adresat pârâşilor femeii celei păcătoase, spunându-le: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei”.(Ioan: 8, 7)

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

birpresesc@yahoo.ro

Rămânem în legătură
Să începem