Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

14 noiembrie 2012 – Şedinţă de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial

Miercuri, 14 noiembrie 2012, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, având pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral-misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, consilier administrativ-bisericesc, a prezentat adresa Cancelariei Sfântului Sinod nr. 8659/22 octombrie 2012, privind actualizarea şi completarea Deciziilor Chiriarhale de reglementare a drepturilor şi îndatoririlor preoților și diaconilor, pentru a fi implementate în toate parohiile Eparhiei noastre.

Doamna Eugenia Popescu, consilier social, a prezentat proiectul de colaborare a „Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița” cu „Asociația Socio – Culturală Matei Basarab”, în ce privește formarea a 25 de persoane angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, pentru ocupația de Animator socio-educativ, formare pe care ,,Asociația Socio – Culturală Matei Basarab” poate să o ofere în calitate de furnizor autorizat de formare profesională.

Tot în cadrul sectorului social s-a prezentat proiectul unui protocol de colaborare între Episcopia Sloboziei și Călărașilor și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, cu scopul de a colabora pentru realizarea unor proiecte şi activităţi cu caracter social-filantropic şi cultural parcursul anului şcolar 2012 – 2013;

Preacucernicul părinte Manuel Rusu, Consilier Cultural, a prezentat spre aprobare iniţiativa Protopopiatului Urziceni, de a organiza în perioada 4-6 decembrie 2012 o expoziţie cu titlul „Cercul de pictură Sf. Apostol Luca – voinţă, muncă, evoluţie”, care va avea loc în incinta Bibliotecii „Ion Creangă” din Bucureşti, Sector 1, pe data de 05 decembrie 2012, începând cu ora 13.00.

Au fost acordate mai multe ajutoare unor preoţi şi credincioşi aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.

Rămânem în legătură
Să începem