Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

6 teologi au susținut EXAMENUL DE CAPACITATE PREOȚEASCĂ în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Marți, 6 octombrie 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, 6 teologi, candidați la preoție care doresc să ocupe posturile vacante din parohiile Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au susținut EXAMENUL DE CAPACITATE PREOȚEASCĂ.

 Examenul a respectat toate măsurile de igienă impuse de Situația de Alertă, astfel candidații fiind în deplină siguranță.

 

Pentru examenul de capacitate candidații au trebuit să parcurgă Bibliografia aprobată de Permanența Consiliului Eparhial.

Examenul de capacitate preoțească a fost precedat de un test psihologic eliminatoriu, urmând susținerea unei probe scrise prin care se verifică cunoștințele de teologie dogmatică și morală și a unei probe orale prin care sunt verificate cunoștințele de dogmatică, liturgică, pastorală, drept și administrație bisericească, omiletică și catehetică.

Candidații care vor fi declarați admiși vor putea candida pentru ocuparea unui post vacant de preot. 

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.