Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Întâiul Hram al Catedralei Episcopale din Slobozia în Noul An bisericesc

Joi, 1 octombrie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Acoperământul Preasfintei de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioarei Maria, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie, cinstind primul hram al Catedralei Episcopale din Slobozia din Noul An bisericesc.

Sărbătoarea a început, după rânduiala cuvenită, cu slujba de Priveghere săvârșită în seara precedentă tot la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, în prezența preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial.

În ziua hramului, sub protia Preasfinției Sale, la Catedrala Episcopală din Slobozia au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, părinți consilieri, membrii ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernici părinți inspectori eparhiali, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” dirijat de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre însemnătatea sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, ocrotitoarea și maica noastră a tuturor, pururi rugătoare pentru toți creștinii că să dobândească pace sufletelor și trupurilor.

Totodată, Preasfinția Sa, legat de această zi preasfântă a menționat că ea a fost aleasă de părintele Său spiritual, fericitul întru adormire, Nestor Mitropolitul, acum 37 de ani, ca ziua de tundere în monahism.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a citit rugăciunea stăruitoare pentru încetarea pandemiei.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai Catedralei.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Foto: Mihai Popîrlan/Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.