Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Hramul Protopopiatului Oltenița. Al XI-lea an consecutiv

Duminică, 27 septembrie 2020, Protopopiatul Oltenița și-a sărbătorit hramul, pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din municipiul Oltenița, care are ca al treilea patron spiritual pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu înconjurat de părinții consilieri Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele Marian Necula, Protopop de Oltenița, părintele Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași și părintele Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoții și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup vocal pe patru voci dirijat de domnul Ștefan Voicu.

La momentul predicii Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre viața plină de jertfă a Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, model de mărturisire creștină, de trăire a învățăturii lui Hristos într-o lume secularizată. A felicitat prestația corului de copii al parohiei, cărora le-a dăruit câte un diptic și o cruciuliță pectorală și a vorbit despre pescuirea minunată, cuvântul evangheliei din această duminică.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit slujba de Parastas pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei parohii.

Tot după acest moment liturgic s-a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, a picturii și a catapetesmei ce au fost curățate.

Preasfinția Sa a vizitat Parohia Spanțov cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” unde se desfășoară lucrări de pictură.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.