Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICĂ

„Din prisosul inimii vorbește (scrie) gura!” (Matei 12:34)

În publicația locală online Ziarul Știrea, am citit câteva rânduri dezlânate (așa cum ne-a obișnuit redactorul șef și unic colaborator) cu titlul „Victor Moraru dă încă două milioane lei pentru biserici”.

Faptul că domnul Președinte Victor Moraru folosește deviza: „Nimic fără Dumnezeu”, traducerea din latină a devizei Casei Regale: „Nihil sine Deo”, este un lucru care îi face cinste, dovedind un grad înalt de cultură.

În rândurile dezlânate se regăsesc afirmații grave legate de decontarea banilor pentru comunitățile religioase, veniți de la bugetul de stat: „Dar noi, la fel ca de fiecare dată când bisericile din Ialomița au primit sume importante de bani, suntem convinși că devizele de lucrări nu vor vedea niciodată lumina zilei.”

Este o minciună sfruntată, demnă de o gazetă sovietică. Pentru că toate sumele primite se decontează conform legii, la termenele stabilite de aceeași lege, fiind verificate de ANAF. Cu această ocazie poate și cei de la ANAF vor lua atitudine față de iresponsabilitatea cu care îi acuzați că nu își fac datoria.

Sumele acordate comunităților parohiale au o vizibilitate reală. Banii alocați pentru diversele lucrări se pot vedea în teren prin restaurările și îmbunătățirile aduse lăcașurilor de cult și centrelor social-culturale.

Se mai folosește și un limbaj „de specialitate” cum ar fi ‹‹parte din bani sunt „sifonați”››. Ne cerem scuze că acest limbaj „tehnic” nu ne este cunoscut, dar cetățeanul Victor Ghinea, care semnează acest articol, poate să ne spună mai multe din experiența personală.

Concluzia acestui Drept la Replică este că „din prisosul inimii vorbește (scrie) gura!” (Matei 12:34).

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.