Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Bărăganul în haine de sărbătoare. 11 ani de la Întronizarea Preasfințitului Vincențiu

Praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel este și sărbătoarea Eparhiei, căci în ajunul acestei zile, în urmă cu 11 ani, Preasfințitul Părinte Vincențiu era instalat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor. Astfel, în ziua Praznicului, 29 iunie 2020 clerul și dreptmăritorii creștini din Eparhia noastră sărbătoresc întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor.

Evenimentul a fost marcat de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, unde, sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial, preacucernicii părinții consilieri, protopopi, inspectori, preacuvioși părinți, preoți și diaconi.

Praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, prilej cu care s-a aniversat și împlinirea a 11 de ani de la Întronizarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu în Eparhia Sloboziei și Călărașilor a fost moment de înnoire duhovnicească pentru toți reprezentanții autorităților centrale, județene și locale și mulțime de credincioși din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, care au fost prezenți și împreună rugători cu soborul de slujitori.

Răspunsurile liturgice au fost date de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic, dirijați  de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 11 ani de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost întronizat arhiereu peste aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine.

Preasfinția Sa a mulțumit preoților și credincioșilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-și nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 județe ale Episcopiei noastre o săvârșesc, va spori înzecit și însutit în anii care vor urma.

După Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea chiriarhului locului.

Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborul de slujitori au săvârșit slujbă de pomenire pentru adormiții robii lui Dumnezeu, părinții Preasfinției Sale.

Slujba aniversară a fost transmisă live în toată Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor prin intermediul serviciului specializat al Agenției de Presă Lăcașuri Ortodoxe.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.