Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

A doua Duminică după Rusalii la Mănăstirea Radu Negru

21 iunie 2020, a două Duminică după Rusalii, Duminica Sfinților Români, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale au participat la slujbă preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu, Marius Gabriel Purcărea preacucernicul părinte Viorel Vasile Dinu, Protopop de Călărași, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu și un ales sobor de preoți și diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în altarul de vară al sfintei mănăstiri, iar credincioșii au fost prezenți în număr mare în curtea mănăstirii.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zile și a vorbit despre chemarea primilor Apostoli, despre răspunsul prompt pe care aceștia l-au dat Mântuitorului Hristos, despre îndemnul pe care Sfânta Biserică ni-L face de a fi următori Sfinților Apostoli la chemarea lui Hristos. La fel au fost și sfinții români pe care îi cinstim astăzi.

După momentul predicii Preasfinția Sa a prezentat credincioșilor noul proiect de stemă a Protopopiatului Călărași, care a fost aprobat în Permanența Consiliului Eparhial și a felicitat inițiativa părintelui protopop Vasile Viorel Dinu și pe realizatorul însemnului heraldic.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.