Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Credincioșii Municipiului Slobozia au fost prezenți la Hramul Catedralei Episcopale din Slobozia chiar și în stare de alertă

Joi, 28 mai 2020, în ziua prăznuirii Înălțării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia și-a sărbătorit hramul, iar Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinți consilieri ai Centrului Eparhial și de un sobor de preoți și diaconi.

Un cor restrâns de studenți teologi, masteranzi, preoți și diaconi a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită sub protia Preasfinției Sale în Catedrala Episcopală din Slobozia, iar pentru respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, credincioșii prezenți au urmărit slujba de pe platoul catedralei, unde a fost amplasat un ecran de dimensiuni mari.

Acest demers tehnic a fost realizat cu ajutorul domnului Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița prin Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, cărora le mulțumim pentru sprijin.

La vremea predicii Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre marea prăznuire a Înălțării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este și pomenirea eroilor neamului.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

Începând cu ora 11:00, Preasfinția Sa, însoțit de preoți și diaconi, au săvârșit slujba de pomenire a eroilor neamului, în pridvorul Catedralei Episcopale, alături de doar doi reprezentanți ai autorităților locale și credincioșii prezenți la slujbă. Chiar și în stare de alertă Sfânta Biserică Ortodoxă nu i-a uitat pe fericiții eroi ai neamului românesc.

Ziua Înălțării Domnului este o dublă sărbătoare pentru locuitorii și credincioșii din Municipiul Slobozia, fiind hramul Catedralei Episcopale, dar și zilele municipiului, reședință a județului Ialomița.

Rămânem în legătură
Să începem