Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

A X-a ediție a MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ 2020 se va desfășura online

     În Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, miercuri, 13 mai 2020, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

     S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru mediatizarea Marșului pentru viață 2020 online – București „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”, aflat la cea de-a X-a ediție națională, ce va avea loc duminică, 17 mai 2020, de Ziua Națională a Familiei, pe site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, ale protopopiatelor și parohiilor, dar și pe rețelele de socializare ale acestora, în vederea promovării evenimentului.

     Marșul pentru viață 2020 online – București este organizat de Asociația Studenți pentru viață, în parteneriat cu Asociația România pentru viață și începe duminică, 17 mai 2020, la ora 18.00, LIVE pe pagina de Facebook Marșul pentru viață București și pe site-ul www.marsulpentruviata.ro.

     S-a luat act de adresa Sectorului Teologic-educațional din Cadrul Patriarhiei Române, cu privire la invitația Ministerului Educației și Cercetării de a se implica într-un proiect menit a oferi tablete sau alte dispozitive electronice, elevilor (în special celor de clasa a VIII-a și a XII-a) și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate, pentru a se conecta la lecțiile on-line și pentru a-și continua învățarea.

     Episcopia Sloboziei și Călărașilor a luat măsuri concrete de identificare a cazurilor elevi din clasele a VIII-a și a XII-a, cu rezultate foarte bune, apoi bune la învățătură, care nu au un calculator, tabletă, smartphone sau conexiune la internet, cu sprijinul profesorilor de religie, prin implicarea părinților inspectori de religie, dar și prin al Protopopiatelor; identificarea surselor de finanțare, acolo unde este posibil, de către parohii, Protopopiate și alte persoane-resursă, pentru susținerea acestui demers.

     În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal neclerical în cadrul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

     Mai multe lucrări de întreținere a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei au fost aprobate în ședința de lucru.

Rămânem în legătură
Să începem