Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Slujba arhierească de Duminica Mironosițelor la Catedrala Episcopală din Slobozia

       Anul acesta, în ziua de 3 mai 2020, Duminica a treia după Paști sau Duminica Mironosițelor, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

       Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Laurențiu Mititelu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preoți și diaconi.

       În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre femeile mironosițe, care sunt cinstite în această Duminică, numite și ucenițele Domnului, pentru credincioșia arătată Mântuitorului Iisus Hristos, atât în timpul  vieții și mai ales după răstignirea și înmormântarea Sa. Astăzi este cinstită femeia creștină, izvor   de lumină și credință în „Biserica cea mică” – familia creștină.

       Cuvântul de învățătură rostit astăzi va putea fi urmărit în format video și zilele următoare pe site-ul oficial al Eparhiei – www.sf-esc.ro.

       Sfânta Liturghie din Duminica Tomii a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro, platformă de streaming oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.