Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

02 septembrie 2012 – Resfinţire de Biserică la parohia Sudiţi

Duminică, 2 septembrie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Sudiţi, pentru sfinţirea lucrărilor exterioare ale bisericii, îmbrăcarea Sfintei Mese, sfinţirea picturii și a catepetesmei.

Programul liturgic a început cu slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese, urmată de Sfânta Liturghie arhierească.

Preasfinția Sa a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte și preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, exarhul mănăstirilor și schiturilor, preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici.

Pentru activitate misionară și administrativă deosebită Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte Daniel Dobrin, preot al parohiei Sudiţi, Protopopiatul Slobozia.

La momentul predicii Preasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți înțelesul pericopei evanghelice, a lucrătorilor necredincioși ai viei, atrăgând atenţia asupra avertismentului Mântuitorului, că pe cei răi cu rău îi va pierde Dumnezeu.

Preasfinția Sa i-a felicitat pe cei care au contribuit la această frumoasă lucrare de restaurare a bisericii din Sudiţi.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a urmat slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii, resfinţirea picturii restaurate şi a catepetesmei.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.