Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala Episcopală din Slobozia

Joi, 16 aprilie 2020, după amiază, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la Denia celor 12 Evanghelii, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Preasfinția Sa și preoții Catedralei au citit cele 12 Evanghelii, textul Sfintelor Evanghelii relatând Patimile, judecata nedreaptă, răstignirea pe cruce, moartea și îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos.

După citirea Evangheliei a V-a, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu și preoții Catedralei au purtat Sfânta Cruce până în mijlocul Bisericii, unde va rămâne până în ziua de vineri.

Denia de Joi seara se numește „Slujba Sfintelor și Mântuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos”. Este slujba în care, prin citirea Sfintelor Evanghelii, participăm împreună cu Domnul la Sfintele Sale Pătimiri.

La sfârșitul slujbei, Preasfinția Sa a vorbit despre momentele dramatice petrecute în Sfânta și Marea Joi, Cina cea de Taină, întemeierea Sfintei Euharistii, cuvântul de întărire adresat ucenicilor Săi, porunca iubirii, promisiunea trimiterii Mângâietorului, care va rămâne în veac în Biserica întemeiată de Mântuitorul.

Conform noilor ordonanțe militare, se continuă măsurile de prevenire pentru toți slujitorii din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, pentru protejarea credincioșilor și a sfințiților slujitori în contextul răspândirii cu noul coronavirus, adică slujirea cu ușile închise, fără prezența credincioșilor.

Slujbele din Săptămâna Patimilor vor putea fi urmărite de către credincioșii Eparhiei pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Vă invităm să fiți împreună-rugători cu noi, rămânând în casele dumneavoastră și întâmpinând de acolo Rugăciunea în comuniune din Biserica cea mică, adică familia.

Rămânem în legătură
Să începem