Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Miercuri, 1 aprilie 2020, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale, intensificarea acțiunilor filantropice a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre, în greaua încercare prin care trec fiii poporului român.

Protopopiatul Călărași a demarat proiectul „Solidaritatea, cel dintâi antidot”, care constă în donarea sumei de 11.000 lei către Spitalul de Urgență Județean Călărași „Pompei Samarian”, sumă necesară la achiziționarea de dezinfectanți și echipamente de protecție pentru personalul medical implicat în această criză declanșată de COVID-19.

S-a aprobat implementarea proiectului „Împreună să fim buni, împărtășind Dragostea lui Hristos!”, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor cu perioada de implementare aprilie – iunie 2020 prin intermediul celor 12 servicii sociale acreditate, cele 6 Birouri de asistență socială din cadrul Protopopiatelor Slobozia, Urziceni, Fetești, Călărași, Oltenița și Lehliu, și al celor 344 de parohii și capele din Eparhie.

Proiectul are ca scop intensificarea acțiunilor de voluntariat și parteneriat social, implementate la nivelul celor 340 de structuri social – filantropice ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, care să vină în întâmpinarea nevoilor persoanelor aflate în risc social și medical, izolate sau autoizolate la domiciliu din județele Ialomița și Călărași, în vederea prevenirii răspândirii COVID – 19, în contextul actual al declarării stării de urgență pe teritoriul României.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

Mai multe lucrări de întreținere a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei au fost aprobate în ședința de lucru.

Rămânem în legătură
Să începem